Festival kulturne raznolikosti Ivanec: Dođite na degustaciju tradicionalnih jela i pića Nepala i Šri Lanke

VV | 1.6.2022. u 16:05h | Objavljeno u Našim krajem

Svi građani grada Ivanca pozvani su da u subotu, 4. lipnja, dođu u gradski park Ivanec da se pridruže Festivalu kulturne raznolikosti.

Riječ je o manifestaciji koja se provodi u sklopu projekta „Multikulturna integracija“, a čiji je cilj da se građani Ivanca na zanimljiv način upoznaju s običajima i kulturom stranih radnika zaposlenih u ivanečkim tvrtkama. Ovoga puta riječ je o radnicima iz Nepala i Šri Lanke zaposlenim u Ivančici d.d. Ivanec.

Oni će od 18 sati nadalje svima zainteresiranima na degustaciju ponuditi svoja nacionalna jela i pića te iz upoznati sa svojim običajima i kulturom.

U manifestaciju se svojom ponudom uključuje i Učenička zadruga Sonščica Srednje škole Ivanec te ivanečko Društvo prijatelja narodnih običaja Maska, koje će prirediti radionicu izrade tradicijskog cvijeća od krep papira, što je umijeće koje polako izumire.

Zamišljeno je da se na ovakav način prikažu gastronomski i tradicijski običaji različitih naroda i kultura, da se ljudi međusobno upoznaju, razmijene recepte i umijeća, a sve s ciljem razbijanja određenih predrasuda i ograda prema stranim radnicima.

Projekt provodi Srednja škola Ivanec, financira ga Varaždinska županija, a partneri na projektu su Klub mladih i Grad Ivanec, koji ujedno za održavanje manifestacije osigurava svu potrebnu logistiku.

Na nesvakidašnje druženje u park, s degustacijom jela i pića Nepala i Šri Lanke te upoznavanje zanimljive kulture ovih dalekoazijskih zemalja, pozvani su svi građani.