30. OBLJETNICA POGIBIJE ŽELJKA BIŠKUPA Gradsko izaslanstvo položilo cvijeće na grob poginulog branitelja Foto: Grad Ivanec

30. OBLJETNICA POGIBIJE ŽELJKA BIŠKUPA Gradsko izaslanstvo položilo cvijeće na grob poginulog branitelja

vv | 20.6.2022. u 09:14h | Objavljeno u Našim krajem

U nedjelju, 18. lipnja, na mjesnom groblju u Radovanu obilježena je 30. obljetnica pogibije branitelja Domovinskog rata Željka Biškupa.

Tim je povodom na njegovo posljednje počivalište položeno cvijeće i zapaljene su svijeće, a molitvu na Željkovu grobu predvodio je margečanski župnik vlč. Alojzije Pakrac.

On se s posebnim pijetetom osvrnuo na njegovu žrtvu (poginuo je u 31. godini života), ali i na žrtvu svih drugih hrvatskih branitelja koji su u borbi za samostalnu i suverenu Hrvatsku položili svoje živote. Molilo se i za preminule branitelje Josipa Grđana i Stjepana Biškupa, kao i za sve ostale poginule i nestale branitelje.

9465.JPG

Osvrćući se na veličinu ideje o ostvarenju neovisne hrvatske države, vlč. Pakrac rekao je da su je stvorili branitelji s krunicom oko vrata, pod zaštitom Blažene Djevice Marije od Krunice. Pročitao je i molitvu bl. Alojzija Stepinca za Hrvatsku te se prisjetio pokojnog pape Ivana Pavla II., koji je zazvao Božji blagoslov na hrvatski puk te poručio da će Hrvatska u njemu uvijek imati zagovornika i povlašteno mjesto u njegovim molitvama.

- Hvala svima vama koji ste se i ove godine u ovo prekrasno jutro ovdje okupili te svi zajedno odali počast našim braniteljima – zaključio je vlč. Alojzije Pakrac.

9466.JPG

Njegove riječi pjesmom je pratio župski zbor sv. Margarete pod vodstvom Ivana Habuneka.Počast poginulom branitelju odalo je izaslanstvo Grada Ivanca – gradonačelnik Milorad Batinić, njegov zamjenik Marko Friščić, predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras, nekoliko članova Gradskog vijeća Ivanec te predstavnici braniteljskih udruga i Policijske postaje Ivanec.