Branitelji će u Maruševcu odmjeriti snage u pikadu, šahu, potezanju užeta, ali i kuhanju gulaša Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Branitelji će u Maruševcu odmjeriti snage u pikadu, šahu, potezanju užeta, ali i kuhanju gulaša

VV | 23.7.2020. u 13:30h | Objavljeno u Društvo

Maruševec će ove subote biti domaćin športsko-rekreativnih susreta dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije.

Ovogodišnji 25. Županijski sportski susreti dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, na kojem će sudjelovati članovi šest županijskih Ogranaka i devet klubova, održat će se na prostoru Ločnjak u Maruševcu.

Otvaranje susreta je u 9 sati, a nakon toga, u 10 sati će se kod Spomen križa odati počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, nakon čega započinje Športsko-rekreativni dio.

Dragovoljci i veterani Varaždinske županije će se natjecati u pikadu, visećoj kuglani, streljaštvu, belotu, šahu, potezanju užeta i kuhanju gulaša, a u dio disciplina bit će uključene i žene iz udruge, kao i iz obitelji hrvatskih branitelja.
Isto tako, tijekom susreta svoju će kolekcionarsku zbirku predstaviti Martin Lukavski, član Predsjedništva podružnice Varaždinske županije i Ogranka Ivanec, te ugledni ivanečki kolekcionar, dok će zaslužnim pojedincima u prigodi 24. obljetnice osnivanja Podružnice biti uručene Zahvalnice za doprinos u radu udruge i ostvarivanju njezinih ciljeva.

Iznimno, ove će se godine županijski športski susreti spojiti s tradicionalnom manifestacijom "Heroji Maruševca“ koju inače organizira maruševečki Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Susreti će se održavati sukladno odlukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Označeno u