Kišić u vrtlogu intriga unutar SDP-a

| 24.1.2017. u 08:40h | Objavljeno u Iz moga kuta

Za svaku je pohvalu to što je varaždinski dožupan i predsjednik varaždinskog SDP-a Alen Kišić u ponedjeljak, nakon „prospavane noći“, ovog ponedjeljka na varaždinskoj policiji ipak podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog sumnji na iskorištenje maloljetnika u političke svrhe.

Zbog sumnji u neovlašteno upadanje u računalne sustave i zaštite prava djeteta, kako je naglasio Kišić, vjeruje da će policija brzo rješavati slučaj i da će se otkriti tko je osoba koja je na „najgnjusniji način koristila maloljetnika u svrhu diskreditacije“ njega kao osobe i političara.

Iako svega tri dana ranije nije bio sklon podnošenju prijave, što se može i razumjeti s obzirom na sve što je proživljavao, kako na političkom, tako i obiteljskom planu – ipak se na kraju ponio kako i to priliči nekome tko uistinu želi zdraviju sredinu koja je proteklih dana bila uistinu “zatrovana” jer je njezin medijski prostor postao popri- šte dobro smišljene političke intrige i podmetanja, umjesto da bude poprište gospodarskih i sličnih nadmetanja.

Na obvezu koju ima kao dožupan, koji je zadužen za društvene djelatnosti (dakle, i školstvo i zdravstvo gdje se igraju „igre prijestolja“ o kojima Kišić, nažalost, šuti, iako bi itekako trebao govoriti), ali i kandidat za varaždinskoga gradonačelnika, podsjetili su ga prvi novinari i, nažalost, javno samo jedna stranka, odnosno Natalija Martinčević.

I ona je, naime, ukazala da se nakon isprike Bajsićevih za njihovo prozivanje Kišića ne može i ne smije cijeli slučaj zaboraviti jer je, osim (zlo)uporabe „ambicioznog“ maloljetnika, ostalo još dosta pitanja otvoreno.

Prije svega, tko je stoji iza cijelog slučaja, odnosno tko je sve i zašto zloupotrebljavao dječaka, nažalost, više sklonog političkim intrigama, nego učenju. Uostalom, o tome najbolje svjedoči zapisnik o njegovom razgovoru s razrednicom, koja je i vijećnica SDP-a!

Naime, taj dokument, čiju nam je autentičnost potvrdio učenik, u dobrom dijelu djeluje više kao politič- ki pamflet protiv Kišića, nego kao stručni uradak kojemu je za cilj dobrobit učenika, pa sve upućuje na zaključak da uzrok cijelog slučaja je u Ludbregu, odnosno tamošnjem SDP-u, pa bi u toj stranci trebali vidjeti o čemu se točno radi, i to što prije jer bi uskoro moglo biti i (pre)kasno.

Naravno, ključne u raščišćavanju ove mučne situacije trebale bi biti nadležne institucije, i to ne samo policija i DORH, već i pravobraniteljica za djecu te prosvjetna inspekcija jer su se problemi u vezi učenika počeli u školi javljati još lani, ali do danas ne da nisu stali, već su se i pojačali.

Vrijeme je da se tome napokon stane na kraj, ali i dobro razmisli što to društvu uistinu donosi kada se u aktivan politički život uključuju učenici i školski djelatnici.