Župan Stričak potpisao ugovor za školsku prehranu vrijedan gotovo milijun kuna Foto: Varaždinska županija

Župan Stričak potpisao ugovor za školsku prehranu vrijedan gotovo milijun kuna

Varaždinske vijesti | 27.6.2022. u 16:52h | Objavljeno u Društvo

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić danas je, 27. lipnja, u prostorijama ministarstva predstavnicima gradova i županija uručio sedamnaest ugovora za školsku prehranu vrijednih 14 milijuna 600 tisuća kuna - financiranih iz fondova EU-a.

Marin_Piletic_Andjelko_Stricak_skolska_prehrana_27062022_1.jpg

Time se osigurava topli obrok za više od četrnaest i pol tisuća učenika u 226 osnovnih škola u zemlji. Potpisivanju i svečanom uručivanju ugovora prisustvovao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zajedno s pročelnikom za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslavom Huđekom.

Marin_Piletic_Andjelko_Stricak_skolska_prehrana_27062022_3.jpg

"Užina za sve V" naziv je projekta Varaždinske županije kojim će se s gotovo milijun kuna bespovratnog novca u okviru poziva "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2002. - 2023." u novoj školskoj godini financirati prehrana za 994 učenika u riziku od siromaštva.

- Bio bih najsretniji da ovakvi ugovori ne trebaju postojati, no sve dok imamo djecu iz najranjivije skupine, na nama kao osnivaču škola, ali i široj društvenoj zajednici je raditi na umanjivanju socijalne nejednakosti među učenicima. Stoga je ovaj projekt samo jedan od doprinosa stvaranja sustava jednakih šansi jer svaki učenik mora imati jednaki standard u svom odgoju i obrazovanju. Dobivenim iznosom osigurat ćemo besplatan školski obrok za 994 učenika osnovnih škola. Uz ta bespovratna sredstva, Varaždinska županija će iz svog proračuna osigurati dodatnih 2,3 milijuna kuna za više od 2.000 učenika u riziku od siromaštva. Time ćemo u sve naše 33 osnovne škole projektom besplatne školske prehrane obuhvatiti ukupno više od 3.000 učenika u riziku od siromaštva. Ukupno će tako za tu namjenu biti izdvojeno 3,3 milijuna kuna – rekao je župan Stričak.

Marin_Piletic_Andjelko_Stricak_skolska_prehrana_27062022_4.jpg

Ugovore je potpisalo sedam županija: Krapinsko-zagorska, Sisačko-moslavačka, Varaždinska, Bjelovarsko-bilogorska, Međimurska, Koprivničko-križevačka, Brodsko-posavska i 10 gradova: Slavonski Brod, Vukovar, Bjelovar, Križevci, Zadar, Čakovec, Vinkovci, Šibenik, Makarska i Virovitica.

Marin_Piletic_Andjelko_Stricak_skolska_prehrana_27062022_2.jpg

Marin_Piletic_Andjelko_Stricak_skolska_prehrana_27062022_5.jpg

Marin_Piletic_Andjelko_Stricak_skolska_prehrana_27062022_6.jpg

Marin_Piletic_Andjelko_Stricak_skolska_prehrana_27062022_7.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci