VIDEO Održana "Biciklijada na kvadrat" u "centru svijeta" Ludbregu Foto: Grad Ludbreg

VIDEO Održana "Biciklijada na kvadrat" u "centru svijeta" Ludbregu

| 20.9.2020. u 13:16h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Dana cikloturizma koji su se ove godine održavaju u Ludbregu održale su se i dvije biciklijade u subotu, 19. rujna. U sklopu tzv. biciklijade na kvadrat biciklisti su mogli birati između dviju ruta, crazy i happy.

Obje biciklijade održale su se 19. rujna. Start tradicionalne 33. Ludbreške biciklijade, odnosno happy rute, bila je u 16 sati na Trgu Svetog Trojstva. Vozilo se poznatom trasom dužine dvanaestak kilometara: Centar svijeta – Globočec – Čukovec – Sveti Petar – Apatija – Slokovec – Sigetec – Selnik – Ludbreg – Centar svijeta.

Po dolasku biciklista na cilj održalo se izvlačenja nagrada, a podijelio se i grah. Jedna od najstarijih ludbreških manifestacija kontinuiranog trajanja, uz moto koji se svih godina nije mijenjao, a to je rekreacija, nastavila se u samom Centru svijeta uz zabavno-glazbeni program.

Cilj crazy rute je bio obići zadane kontrolne točke zadanom trasom u određenim vremenskim limitima. Za ovu trasu organiziran je klizni start od 9 do 11:30 sati. Polazak je bio također na Trgu Svetog Trojstva.

Organizatori su bili, Grad Ludbreg, Turistička zajednica grada Ludbrega i Udruga BSV.

Galerija slika