Varaždinske udruge u četvrtak organiziraju Dan otvorenih vrata Foto: VV arhiva

Varaždinske udruge u četvrtak organiziraju Dan otvorenih vrata

Varaždinske vijesti | 24.5.2017. u 20:49h | Objavljeno u Društvo

Udruga savjetovališta "Uz tebe sam", Udruga žena oboljelih na dojku Varaždin, Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin, "Zipka" Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije, Klub žena Varaždin, Društvo multiple skleroze Varaždinske županije, Društvo psihologa Varaždin te Zajednica tehničke kulture Grada Varaždina u četvrtak 25. svibnja predstavit će svoj rad građanima na Danima otvorenih vrata u svojim prostorijama na adresi Graberje 33, Varaždin.

Udruga savjetovališta "Uz tebe sam" će organizirati likovnu radionicu za djecu gdje će djeca crtati anđela čuvara za drugu djecu, osobito djecu s posebnim potrebama koji su korisnici Udruge. Nastali radovi će se izvjesiti na pano, a time će djeca jedni drugima dati podršku. Udruga će organizirati izložbu radova koji nastaju u likovnim igraonicama uz pomoć roditelja i volontera. Također, Udruga će dati informacije roditeljima o projektu Udruge vezanom za pomoći u učenju pod nazivom "Tata mata učenje" prilikom čega će roditelji saznati kako mogu svoje dijete uključiti u program pomoći u učenju. Udruga će predstaviti i projekt putem kojeg se organiziraju igraonice za djecu s poteškoćama u razvoju te upoznati obitelji s terminima održavanja igraonica. Posjetitelji će se upoznati s mogućnošću volontiranja u udruzi te svim programima koje udruga provodi. Posjetitelji će moći dobiti promotivne letke sa svim informacijama o udruzi i cjelokupnom radu udruge. Program Udruge savjetovališta "Uz tebe sam" će započeti u 10 sati i trajat će do 20 sati.

Udruga žena oboljelih na dojku Varaždin će, uz pomoć plakata, prezentirati programe rada Udruge, a to su: rehabilitacijski program, edukativno-preventivni program i pružanje psihološke pomoći oboljelim ženama. U sklopu edukativno-preventivnog programa Udruga će održati radionicu samopregleda dojke uz pomoć torza s ugrađenim patološkim promjenama. Nakon radionice će Udruga podijeliti tzv. tuš kartice i edukativni materijal. Program Udruge žena oboljelih na dojku Varaždin će trajati od 10 do 17 sati.

Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin će pomoću PowerPoint prezentacije predstaviti 50 godina rada i djelovanja Udruge od 12 do 12:45 sati, a od 17 do 17:45 sati Ružica Božičević, med. sestra OB Varaždin, održat će predavanje "Dijabetičko stopalo". Također, Udruga će od 10 do 15 sati mjeriti šećer u krvi, krvni tlak i ITM. Učenici tehničari nutricionisti Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole sa svojom mentoricom Karmen Kokot, dipl. ing., koja je ujedno savjetodavni član za prehranu Društva, održat će radionicu "Kako prehranom uspješno kontrolirati dijabetes" u kojoj će određivati prehrambeni status organizma te davati savjete o pravilnoj prehrani dijabetičara kao i savjete kako prehranom prevenirati dijabetes za sve zainteresirane građane. Program Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin započinje od 10 sati i traje do 18 sati.

"Zipka" Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije će putem promotivnog štanda građanima predstaviti svoj rad i djelovanje Udruge u lokalnoj zajednici vezano uz udomitelje i udomljenu djecu i mlade, dijelit će promotivne letke te upoznati građanstvo s aktivnostima Udruge i s programom kojeg Udruga trenutno provodi. Također, zainteresirani građani će dobiti informacije o mogućnosti volontiranja. U jutarnjim satima Udruga će organizirati kreativne radionice za udomitelje i ostale građane koji se žele priključiti, a u popodnevnim satima kreativne radionice bit će za udomljenu djecu i mlade te za ostale zainteresirane građane. Program Udruge udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije će započeti u 10 sati i trajati će do 17 sati.

Klub žena Varaždin će prezentirati svoje aktivnosti putem promotivnog štanda dijeleći letke koji se odnose na senzibilizaciju građana za probleme vezane uz nasilje u obitelji i starije osobe. Na taj način građani će moći dobiti informacije vezane za mogućnosti volontiranja u Udruzi. Klub žena Varaždin svoj će program održati od 10 do 17 sati.

Društvo multiple skleroze Varaždinske županije imat će promotivni štand s brošurama i predstavljanjem aktivnosti Društva. Program će trajati 10 do 15 sati.

Društvo psihologa Varaždin imat će promotivni štand na kojem će se šire građanstvo moći upoznati sa djelovanjem i radom Udruge. Udruga će sa Programom početi u 10 sati, a trajat će do 17 sati.

Zajednica tehničke kulture Grada Varaždina će s Društvom pedagoga tehničke kulture, Modelarskim centrom, Foto klubom Sloboda, Foto klubom Varaždin, Društvom energetičara, Društvom inovatora i Radio klubom Varaždin svoj program održati od 16 do 20 sati. Program uključuje razgledavanje prostorija i opreme udruga, pružanje informacija o radu,  mogućnostima upisa i rezultatima, registraciji inovacija, mogućnostima školovanja za rukovoditelje centralnog grijanja i drugih energetskih postrojenja, izložba radova i priznanja udruga, radionice iz modelarstva i zrakoplovnog modelarstva, demonstracija letenja zrakoplovnih modela s daljinskim upravljanjem, fotografsko snimanje svih događanja u Graberju 33 na Dan otvorenih vrata udruga, izložba starijih tehničkih tvorevina (mini tehnički muzej) i slično.

Svi građani pozvani su da posjete predstavnike udruga na Danu otvorenih vrata i upoznaju se s njihovim radom.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci