UZ DAN PLANETA ZEMLJE Putujuća izložba Plastic Sea Turtle kreće iz Varaždina

VV | 9.2.2021. u 20:24h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždin i udruga OACM (Ocean Alliance Conservation Member) će zajedno uz Dan planeta Zemlja 22. travnja ove godine organizirati otvorenje putujuće izložbe Plastic Sea Turtle.

Gradonačelnik Ivan Čehok i njegova zamjenica Sandra Malenica su u razgovoru s direktoricom integracija globalne mreže promocije zaštite okoliša Tenom Radović dao punu podršku tom jedinstvenom projektu koji će biti predstavljen u Varaždinu kao prvom gradu u Hrvatskoj.

Riječ je o velikoj skulpturi morske kornjače napravljene od plastičnog i drugog smeća izvađenog iz mora. Skulpturu će napraviti studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu pod vodstvom umjetnice Manuele Pauk. Cilj projekta je edukacija građana o problemu zagađenja plastikom i njegovog utjecaja na bioraznolikost u moru i ljudski organizam o čemu će više informacija zainteresiranim građanima dati doc. dr. sc. Lovorka Gotal Dmitrović sa Sveučilišta Sjever.

Udruga OACM djeluje u Hrvatskoj provodeći različite aktivnosti usmjerene ka očuvanju oceana, mora rijeka i jezera od zagađenja plastikom.

Više o udruzi: https://www.oacm.group/ Instagram: @oacmgroup

Tena_i_Čehok.JPG

Tena_i_Čehok3.JPG