Uz "26 krunica za 26 godina" i u Varaždinu se odaje počast žrtvama iz Domovinskog rata Foto: ilustracija

Uz "26 krunica za 26 godina" i u Varaždinu se odaje počast žrtvama iz Domovinskog rata

Varaždinske vijesti | 19.4.2017. u 19:49h | Objavljeno u Društvo

Udruga veterana 7. gardijska brigada "Puma" i Moto klub 4. gardijska – Split organiziraju manifestaciju kojom se čuvaju vrijednosti Domovinskog rata i žrtva koju su podnijeli svi koji su ugradili živote u slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.

Manifestacija se provodi od 20. do 28. travnja širom Hrvatske, a uključuje polaganje krunica na spomen obilježjima iz Domovinskog rata, čime se odaje počast žrtvama i čuva dostojanstvo Domovinskog rata.

U sjeverozapadnoj Hrvatskoj krunica će se položiti u Varaždinu, Koprivnici i Bjelovaru, i to:
- u Varaždinu će se krunica položiti na Križu zahvalnosti kod crkve sv. Nikole uz molitvu krunice i paljenje svijeća u subotu 22. travnja u 18.30 sati
- 23. travnja u 10 sati u Koprivnici, paljenje svijeća na centralnom spomeniku branitelja
- 23. travnja u Bjelovaru na centralnom spomeniku branitelja, uz molitvu krunice i paljenje svijeća u 13 sati.

Krunice su za ovu prigodu izrađene i blagoslovljene u Svetištu Kraljice mira u Međugorju.

- Aktivnostima koje obuhvaćaju povezivanje svih krajeva Domovine i to posjećivanjem mjesta koja su od izuzetne važnosti za Domovinski rat i noviju hrvatsku povijest, širimo sve što su branitelji i svi koji su podnijeli žrtvu ostavili u nasljeđe budućim naraštajima - ističu iz Udruge veterana 7. gardijska brigada "Puma" i pozivaju sve građane i branitelje da im se pridruže te zajedno s njima odaju počast svima koji su dali živote za Domovinu.