Uključite se u akciju dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama Općine Maruševec 7. prosinca

J.Š./Varaždinske vijesti | 5.12.2021. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

GDCK Ivanec organizira novu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama Općine Maruševec, u utorak, 07. prosinca u trajanja od 09:00 do 12:00 sati.

Akcija će se održati za građane šireg maruševečkog područja u suradnji s Aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Maruševca, kao i sve ostale darivatelje koji se žele pridružiti akciji darivanja krvi.

- Ukoliko ste postojeći darivatelj molimo Vas da se odazovete, a isto tako Vas potičemo da širite glas o dobrovoljnom darivanju i na taj način potaknete nove darivatelje na uključivanje u akcije. Ako poznajete neku zdravu osobu koja zadovoljava sve uvjete da postane darivatelj, potaknite ih, možda će upravo njihova doza krvi nekome spasiti život!
Potrebe za krvi su velike pogotovo u ljetno vrijeme kad je vrijeme godišnjih odmora - kažu članovi Društva.

Podsjećaju da i osobe koje su preboljele COVID-19 mogu pristupiti darivanju krvi protekom 28 dana od ozdravljenja, odnosno prestanka simptoma, također osobe koje su primile cjepivo mogu dati krv 48 sati nakon cijepljenja.

- Molimo darivatelje da sa sobom imaju i zdravstvenu iskaznicu radi ažuriranja podataka. Svim darivateljima nakon akcije osiguran je zahvalni obrok - dodaju.