Projekt 100 dvoraca Sjeverne Hrvatske dobio web stranicu za koju su zaslužni studenti FOI-ja Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Projekt 100 dvoraca Sjeverne Hrvatske dobio web stranicu za koju su zaslužni studenti FOI-ja

VV | 14.7.2021. u 10:44h | Objavljeno u Društvo

Izrada prototipa aplikacija za web stranicu projekta 100 dvoraca sjeverne Hrvatske i redizajn postojeće web stranice TZ Varaždinske županije rezultati su projekta koji su zajednički proveli studenti Fakulteta organizacije i informatike (FOI) i Turističke zajednice Varaždinske županije.

U EU projekt Study4Career: Razvoj cjelovite podrške ranom razvoju karijera studenata Fakulteta organizacije i informatike je bilo uključeno šestero studenata, koji su, podijeljeni u dva tima, sa svojim mentorima radili unatrag šest mjeseci.

- Na Fakultetu organizacije i informatike orijentirani smo prema obrazovanju studenata u skladu s potrebama današnjice. Važno nam je da studenti uče i rade na realnim zadacima, zajedno sa poslodavcima od kojih mogu steći vrijedna znanja. Kroz ovu smo suradnju omogućili studentima da steknu nove vještine, isprobaju nove uloge i suoče se s izazovima s kojima će se suočavati i na budućim radnim mjestima. Raduje nas da projekt ima i društvenu dimenziju, jer mi smo kao fakultet neodjeljiv dio zajednice u kojoj djelujemo – istaknula je dekanica FOI-ja, prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Iris Kodelja, Branimir Balogović, Ivana Šimunjak, Luka Majstorović, Lorena Šoštar i Karlo Gardijan, studenti treće godine preddiplomskog studija Informacijski i poslovni sustavi i prve godine diplomskog studija, mjesecima su radili na zadacima zajedno sa svojim mentorima – izv. prof. dr. sc. Zlatkom Stapićem, doc. dr. sc. Borisom Tomašem, Vladimirom Mrkelom (Northwest Agency) te predstavnicima Turističke zajednice Varaždinske županije Miranom Bojanićem Morandinijem, Markom Cmrečakom i Brankom Tropp te razvili rješenja.

- Uzbudljivo putovanje počelo je prije šest mjeseci kada smo se našli pred problemom izrade novog weba za projekt 100 dvoraca sjeverne Hrvatske, gdje nismo znali u kojem smjeru da idemo. Tada smo se prisjetili da u Varaždinu postoji hram znanja i ogromne pozitivne energije i zahvaljujući FOI-ju krenuli u uzbudljivo putovanje mentorstva, ali i učenja. Kroz ovu suradnju, moram priznati, i mi u Turističkoj zajednici savladali smo puno novih pojmova, za koje nismo ni znali da postoje, a s druge strane, namučili studente s pitanjima i nepoznavanjem materije, tako da vjerujem da su i oni dobili iskustvo u dijelu što znači imati problematičnog kupca. U ovih šest mjeseci usudim se reći da smo stvorili čudo i vjerujem da smo kroz ovu suradnju dobili ono što tržište treba – rekao je direktor TZ Varaždinske županije Bojanić Morandini.

I studenti su zadovoljni radom na projektu te očekuju kako će im novonastala znanja u budućnosti pomoći kod traženja posla.

- Kroz ovaj projekt usavršio sam znanja koja sam dosada stekao tijekom studiranja, a suradnja s mentorima omogućila mi je da ih dodatno proširim. Rad u timu bio je izazovan, no mnogo smo naučili– rekao je Karlo, jedan od studenata koji su radili na projektu.