Neven Bosilj o nagradi Varaždinu: To je nagrada svim građanima Varaždina Foto: Cropix.hr

Neven Bosilj o nagradi Varaždinu: To je nagrada svim građanima Varaždina

VV | 22.10.2021. u 13:48h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinu, Rovinju i Krku najbolje se živi, a u Samoboru, Svetoj Nedelji i Malom Lošinju najbolje razvija gospodarstvo. To su najvažniji ishodi ovogodišnjeg, četvrtog izbora najboljih gradova u organizaciji Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos što je okončano proglašenjem pobjednika u Novome Vinodolskom. Povodom ove nagrade javio se gradonačelnik Varaždina, Neven Bosilj čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nagrada za najbolji grad po kvaliteti života nije nagrada ni sadašnjem ni bivšem gradonačelniku. To je prvenstveno nagrada varaždinskim poduzetnicima, obrtnicima, profesorima, učiteljima i svima onim vrijednim građanima koji svakodnevno rade na tome da nam grad bude što bolje mjesto za život. Želim istaknuti da u svim kategorijama nagrada gdje su se gledali proračunski indikatori grad Varaždin uopće nije ušao u finale izbora, osim za gospodarstvo.

Za najbolji grad u kategoriji kvaliteta života izabrani smo prvenstveno zbog neproračunskih indikatora za kvalitetu života, a to su:  dohodak po stanovniku, izvorni prihodi po stanovniku, stopa siromaštva, nezaposlenost, zaposlenost, obrtnici, djeca po odgajatelju, učenika po nastavniku, visoko obrazovani, index općeg kretanja stanovništva, index starenja, vitalni indeks…

Prije svega, nagrada je dodijeljena temeljem rezultata ispitivanja javnog mnijenja o kvaliteti života koje je u devetom mjesecu obavila agencija IPSOS Puls. Zbog toga smatram svojatanje nagrade od strane bivšeg gradonačelnika, ili čestitke koje mu daje župan apsolutno neprimjerenim. Naglašavam, ovo je nagrada svih građana Varaždina kojima osobno upućujem čestitke."

download.jpg

Cropix.hr