Halloween u atriju Starog grada, maskirajte se i pokažite svoju "mračnu stranu" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Halloween u atriju Starog grada, maskirajte se i pokažite svoju "mračnu stranu"

Varaždinske vijesti | 26.10.2021. u 20:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

- Ususret jednom od najpopularnijih svjetskih praznika – Halloweenu, koji se obilježava 31. listopada brojne će Varaždinke, Varaždinci, ali i svi ostali imati priliku priključiti se ovom zabavnom programu, maskirati se i pokazati svoju "mračnu stranu".

Naime, The Dark Storyteller ili varaždinski novinar i TV voditelj, Kristijan Petrović organizira prigodnu tematsku proslavu u atriju Starog grada pod nazivom "Halloween u atriju".

U cjelodnevnom programu uživat će i oni najmlađi, ali i stariji zaljubljenici u mračno i makabrično.

U prijepodnevnim satima u Gotičkoj kuli Starog grada najmlađe posjetitelje očekuje zabavan i raznovrsni program pod nazivom “Vještičji kutak” uz prigodne slastice.

52709-7dd97a7284_L.jpg

Kako je 2021. godina proglašena “Godinom čitanja” u Hrvatskoj, prijepodnevnim događanjem za djecu pridonijet će se razvoju kulture čitanja, pa će program započeti upravo čitanjem zanimljivih priča i slikovnica.

Od 10 do 11 sati najmlađi će posjetitelji moći uživati u čitanju dječjih priča o zabavnim i, u povjerenju, nimalo strašnim vješticama i čarobnjacima, uz voditeljicu Juliette Janušić, prof. iz udruge SVIMA iz Zagreba.

Od 11 do13 sati mališani će uz poznatog animatora i odgajatelja Matiju Bobeka izrađivati “čarobne štapiće”od drva i poslušati zanimljivu priču o štapićima po kojima je, među stalim poznat i literarni junak Harry Potter, dok će se najkreativniji imati priliku izraziti kroz crtanje svojih omiljenih ‘strašnih’ likova, a u čemu će im pomagati muzejska pedagoginja Jelena Petković.

U večernjim satima, točnije u 19 sati u atriju Starog grada predviđeno je druženje u sklopu kojeg će se uz bogat program, predstaviti i zanimljivi izlagači.

Poseban dio programa večeri je i koncert učenika Glazbene škole Varaždin. Desetak mladih učenika i njihovih mentora izvest ce poznate glazbene teme iz horor filmova te odabrane klasične skladbe koje ce svakako pridonijeti zagonetnoj i “mračnoj “atmosferi.

Osim učenika za glazbenu je kulisu u vidu synth popa I ostalih hitova ‘80-tih, zadužen DJ Sebax.

Veliko književno "horror“ iznenađenje pripremit će i nakladnička kuća Stanek, koja će izložiti veliku "horror piramidu“ koje će zasigurno razveseliti sve zaljubljenike čitanja horror temetike posebice u 2021. godini koja je proglašena "Godinom čitanja“.

Uz Halloween toliko folklorno vezano bazgino vino i sokove, moći će se kušati na štandu OPG-a Štefanec, a za ljubitelje piva pobrinut će se Medina Škrinja. Svojim mračnim ukrasnim predmetima predstavit će se i obrt Art Beton Lumas.

Obrt ‘Vilinsko tkanje’ će predstaviti svoje Voodoo lutke dok će Nevenka Mezga – VuNena ponuditi vještičje šešire, kostime i ostale zanimljive rukotovorine izrađene od vune.

Za zabavni dio programa bit će zadužen jedan od najpoznatijih varaždinaca Krunoslav Čolo koji se do sad dokazao kako mu i uloga druida odlično stoji. Posjetiteljima će dijeliti druidske zapise za ljubav, sreću i zdravlje uz njemu toliko svojstvene duhovite komentare, s toga želite li saznati kakva Vas “(ne)sreća” očekuje, svakako navratite.

- Stoga, obucite svoje najstrašnije maske i proveselite se u najstrašnijoj noći u godini - pozivaju organizatori.

Kristijanu Petroviću u kordinaciji programa pridružila se marketinška agencija ‘Electus tržišno komuniciranje”, zagrebačka Udruga SVIMA, Gradski Muzej Varaždin i Gradska Tržnica Varaždin dok je pokrovitelj druženja – Grad Varaždin.

Ulaz posjetiteljima u atrij Starog grada bit će dozvoljen uz predočenje digitalne COVID potvrde ili negativnog brzog COVID testa uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

haloween.jpg