Grad Varaždin i Zaklada solidarnosti osigurali 300 uskršnjih paketa varaždinskim umirovljenicima Foto: Krešimir Đurić

Grad Varaždin i Zaklada solidarnosti osigurali 300 uskršnjih paketa varaždinskim umirovljenicima

Varaždinske vijesti | 11.4.2022. u 11:12h | Objavljeno u Društvo

U ponedjeljak, 11. travnja 2022. godine u 10 sati ispred prostorija Udruge umirovljenika Grada Varaždina (Kolodvorska 18), zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković je zajedno s upraviteljicom Zaklade solidarnosti Grada Varaždina Natalijom Martinčević i  predsjednikom Povjerenstva za umirovljenike i starije  osobe Grada Varaždina Vladimirom Kozjakom prisustvovao  isporuci 300 prigodnih uskršnjih paketa varaždinskim umirovljenicima. Grad Varaždin i Zaklada solidarnosti Grada Varaždina osigurali su 30 tisuća kuna  za prigodne uskršnje pakete koje će Udruga umirovljenika Grada Varaždina podijeliti najpotrebitijim umirovljenicima.

- Drago mi je da prva aktivnost koju provodim kao novoimenovana upraviteljica zaklade je upravo posvećena umirovljenicima.  Zaklada i Grad su ove godine osigurali 300 paketa za naše drage umirovljenike. Razveselit ćemo njima najpotrebitije umirovljenike kojima Grad Varaždin uvijek posvećuje veliku pažnju, a tako će biti i nadalje. Slijedi cijeli niz aktivnosti ne samo prema umirovljenicima već i prema studentima, socijalno ugroženim građanima i svim ostalin ranjivim skupinama - istalnula je upraviteljica Zaklade solidarnosti Grada Varaždina Natalija Martinčević.

- Zadovoljstvo mi je početi dijeliti ove pakete umirovljenicima kojima je danas najteže. Cijene energenata i namirnica strahovito povećavaju pa je svaka pomoć umirovljenicima dobrodošla. Ova gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Nevenom Bosiljom  i svim našim partnerima stvarno se trudi da baš njima, umirovljenicima i najranjivijim skupinama olakša život. Povećali smo božićnice, povećali smo uskrsnice, dijelimo pakete a donijeli smo i zaključak  o subvencioniranju računa za čistoću - rekao je Marković i dodao da se radi na modalitetu kako će se organizirati ljetovanje za umirovljenike. Grad Varaždin godišnje za potrebe umirovljenika izdvaja više 2 milijuna kuna, a vidjet ćemo da li se ta granica može još pomaknuti da još više ljudi dobije subvencije.

Na prigodnim uskrsnim paketima i svemu što Grad čini za umirovljenike zahvalili su Vladimir Kozjak, predsjednik Povjerenstva za umirovljenike i starije osobe Grada Varaždina te Nevenka  Kobal, zamjenica predsjednika Udruge umirovljenika koja je napomenula da će paketi biti podijeljeni po podružnicama udruge najpotrebitijim umirovljenicima.

uskrsni_paketi_varazdin_11042022_1.jpg

uskrsni_paketi_varazdin_11042022_2.jpg

uskrsni_paketi_varazdin_11042022_3.jpg

uskrsni_paketi_varazdin_11042022_4.jpg

uskrsni_paketi_varazdin_11042022_5.jpg

uskrsni_paketi_varazdin_11042022_6.jpg

uskrsni_paketi_varazdin_11042022_7.jpg