FOTO: Predstava Dramske družine "Videki" i Glumačke družine "Komedijaši" ide na državno u Vodice

J.Š./Varaždinske vijesti | 9.4.2019. u 10:24h | Objavljeno u Društvo

Proteklog vikenda je održana XI. županijska smotra kazališnih amatera Varaždinske županije. Organizatori smotre bili su Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije i Dramska družina "Videki" KUD-a "Marof" iz Novog Marofa. Smotra je održana u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" Novi Marof.

Predstavili su se: Ka Te Briga Mi, dramska skupina KUD-a Petrijanec, Glumačka družina "Komedijaši " KUU "Stažnjevec", Udruga žena Općine Vidovec, Dramska sekcija KUD-a "Klaruš" Maruševec, Dramska družina "Videki" KUD-a "Marof", KUU "Magda i Luisa" Madžarevo, KUD "Lepoglavski pušlek" Lepoglava, Udruga žena Općine Sveti Đurđ "Veliko srce", KUD "Mak" Trnovec i Dramska družina "Ozana" KUD-a "Braća Radić" Visoko.

Smotru je pratila selektorica Hrvatskog sabora kulture, gospođa Gordana Ostović, dramatičarka i kazališna kritičarka, koja je nakon izvedenih svih deset predstava proglasila najuspješnije predstave. Tako će našu županiju na Državnoj smotri kazališnih amatera, koja će se održati u svibnju u Vodicama, predstavljati: Glumačka družina "Komedijaši" KUU "Stažnjevec" sa predstavom "Nekad brak sada mrak" te Dramska družina "Videki" KUD-a "Marof" Novi Marof sa predstavom "Rita".

Selektorica je također proglasila i najuspješnije pojedince i to: najbolje muške uloge: Miroslav Rohtek za ulogu Štijefa u predstavi "Nekad brak sada mrak" iz Glumačke družine "Komedijaši" te Robert Degač za ulogu Paola Manzinia u prestavi "Rita" Dramske družine "Videki", najbolje ženske uloge: Ivana Sekelj u ulozi Štefe u predstavi "Nekad brak sada mrak" iz Glumačke družine "Komedijaši", Ana Kolenko za ulogu Gospođe u predstavi "Mito i korupcija" iz KUD-a Klaruš Maruševec. Priznanje za kostimografiju je dobila Marica Černi-Zrinski iz Dramske družine "Videki". Nagradu za najbolji dramski tekst dobila je Marina Đurasek iz Glumačke družine "Komedijaši". Posebno priznanje za njegovanje tradicijskog izričaja primili su glumci iz KUD-a "Lepoglavski pušlek", a nagradu za najboljeg redatelja primio je Tibor Martan.

Mnogobrojna publika u Novom Marofu mogla je uistinu oba dana uživati u vrhunskim ostvarenjima kazališnih amatera iz naše županije.

Izlozba_Remetinec_23_1.JPG

Izlozba_Remetinec_24.JPG

Izlozba_Remetinec_27_1.JPG

Videki.jpg