Stručnjaci s FOI-ja dio ekipe koja stvara moderan model e-učenja za visoko školstvo Maldiva Foto: FOI

Stručnjaci s FOI-ja dio ekipe koja stvara moderan model e-učenja za visoko školstvo Maldiva

Varaždinske vijesti | 9.3.2019. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

Fakultetu organizacije i informatike (FOI) odobrena je krajem 2018. godine koordinacija projekta "AMED - Advancing Higher Education in Maldives Through E-learning Development" (Unapređenje visokog obrazovanja na Maldivima kroz razvoj e-učenja), u potpunosti financiranog sredstvima Erasmus+ programa Europske komisije u iznosu od 720.592 eura, s ciljem jačanja kapaciteta u visokom obrazovanju.

AMED projekt omogućit će podršku modernizaciji, pristupu i internacionalizaciji visokog obrazovanja na Maldivima kroz promicanje vještina i kompetencija nastavnika, koristeći pritom nove obrazovne alate u e-učenju. Projektni tim s Fakulteta organizacije i informatike, na čelu s projektnim koordinatorom izv.prof.dr.sc. Igorom Balabanom, aktivnosti će provoditi s projektnim partnerima - Nacionalnim sveučilištem na Maldivima (MNU -The Maldives National University), Otvorenim sveučilištem Katalonije (UOC - Universitat Oberta de Catalunya) i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNET). Projektni tim Fakulteta organizacije i informatike čine stručnjaci u polju e-učenja s dugogodišnjim iskustvom njegove implementacije u sustave visokog obrazovanja.

- Radi se o izvrsnoj prilici za tri europske institucije, čiji će eksperti u raznim područjima prihvatiti izazov i stvoriti jedinstven i moderan model e-učenja, a koji ćemo potom implementirati u sistem visokog školstva na Maldivima - ističe koordinator projekta izv. prof. dr. sc. Igor Balaban.

Projektne aktivnosti započele su u siječnju 2019. i trajat će do siječnja 2022. godine. Važno je spomenuti i to da će dio projektnog tima FOI-ja i CARNET-a krajem ovog mjeseca na Maldivima sudjelovati na početnom sastanku projekta.

Dodajmo da je Fakultet organizacije i informatike u prošloj akademskoj godini u ulozi partnera ili koordinatora sudjelovao u 26 projekata financiranih iz 10 različitih izvora. Ukupna vrijednost projekata u provedbi iznosi 63,496,505.03 €, a udio FOI-ja, odnosno sredstva planirana za FOI, iznose 2,650,758.38 €. Područje djelovanja većine projekata je međunarodno, što znači da su u projekt uključeni međunarodni partneri i/ili je izvor financiranja izvan Republike Hrvatske. U projektnim aktivnostima sudjelovalo je 74-ero djelatnika, a važno je spomenuti i to da FOI prepoznaje mogućnosti financiranja zapošljavanja djelatnika kroz projekte, pa se tako rad 17-ero djelatnika FOI-ja u potpunosti financira iz sredstava šest projekata.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci