Dođite na Dan otvorenih vrata - prevencija raka dojke kod muškaraca u Ivanec!

IHR/Varaždinske vijesti | 8.3.2019. u 17:29h | Objavljeno u Društvo

Sutra, u subotu 9. ožujka u RTG kabinetu u Domu zdravlja u Ivancu održat će se Dani otvorenih vrata - prevencija raka dojke kod muškaraca.

Varaždinska županija i Dom zdravlja su u sklopu projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji“ osigurali su opremu za otkrivanje raka dojke – ultrazvučni aparat s linearnom sondom, a ciljem da omoguće pravovremene preventivne preglede svim svojim stanovnicima. Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014.- 2020.

Dani otvorenih vrata posvećeni su prevenciji raka dojke kod muškaraca te će svi muškarci ove, ali i iduće subote 16. ožujka od 8 do 12 sati moći besplatno i bez uputnice liječnika obaviti preventivni ultrazvučni pregled dojke.

Rak dojke je opasna bolest koja najčešće pogađa žene, ali muškarci nisu svjesni da se isto može dogoditi i njima. Kod muškaraca se javlja se češće nego što se misli te je puno opasniji od raka dojke kod žena.

Ultrazvučne preglede dojke, štitnjače, vrata i abdomena ostali pacijenti mogu obaviti u redovno radno vrijeme RTG kabineta u Ivancu temeljem izdane uputnice liječnika uz prethodno definiran termin pregleda (telefonsko naručivanje).

Stoga iskoristite priliku i dođite na Dane otvorenih vrata – prevencija raka dojke kod muškaraca sutra u Ivanec! 

Vidljivost_VZ_zupanija-900x112.jpg