U jučerašnjim nesrećama ozlijeđene dvije osobe

M.P./Varaždinske vijesti | 21.11.2018. u 11:16h | Objavljeno u Crna kronika

Na državnoj cesti D35 u Cerju Nebojse jučer oko 8.15 sati u nesreći je ozlijeđena jedna osoba.

Nesreću je skrivio 31-godišnjak koji je, vozeći autom iz Ivanca u smjeru Varaždina, zbog neprilagođene brzine kretanja i osobinama kolnika izgubio nadzor nad vozilom. Stoga je došlo do zanošenja vozila u lijevo i prelaska na suprotnu prometnu traku u trenutku kada je iz suprotnog smjera naišlo teretno vozilo kojim je upravljao 33-godišnjak.

- Tom prilikom je došlo do udara zadnjeg dijela auta u prednji dio teretnog vozila uslijed čega je došlo do odbijanja vozila ponovno na prometnu traku kojom se kretalo te je udario u prednju desnu stranu automobila koje se kretalo iza tog vozila, a kojim je upravljao 46-godišnjak. Ozljede je zadobio 31-godišnji vozač, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane - naveli su iz policije.

U otprilike isto vrijeme, oko 8.40 sati, no na autocesti A4 u nesreći je također ozlijeđena jedna osoba.

- Muškarac starosti 38 godina upravljao je osobnim vozilom istočnom kolničkom trakom iz smjera Zagreba u smjeru Varaždina. Dolaskom u blizinu čvora Novi Marof lijevim je bočnim djelom vozila udario u stražnji dio teretnog vozila kojim je upravljao 54-godišnjak, a koji se kretao desnom prometnom trakom istog kolničkog traka, te je smanjivao brzinu kretanja vozila u namjeri skretanja vozila na izlazni krak Novi Marof. Nakon udara, teretno vozilo je odbačeno u lijevo te je prednjim djelom vozila udarilo u središnju zaštitnu ogradu autoceste, dok se osobno vozilo nastavilo kretati te je prednjim djelom udario u metalnu ogradu. Vozač osobnog vozila je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane - kažu iz PU varaždinske.

Označeno u