Provalnik ukrao akumulatore i gorivo, ali i povrće iz vrta

I.D./Varaždinske vijesti | 11.11.2015. u 09:44h | Objavljeno u Crna kronika

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o krađama koje su se proteklih dana dogodile na području Varaždinske županije.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakinjom, zbog sumnje da je u noći s 8. na 9. studenog provalila u ugostiteljski objekt na Malom placu u Varaždinu i otuđila iznos od više tisuća kuna. Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo teške krađe.

Od 9. do 10. studenog u Imbriovcu, nepoznati je počinitelj provalio u garažu u vlasništvu 50-godišnjakinje, te iz traktora otuđio akumulator i gorivo. Nakon toga je otuđio odjevne predmete i povrće iz vrta. Materijalna se šteta procjenjuje na nekoliko tisuća kuna. Također, nepoznati je počinitelj otuđio akumulator i nekoliko desetaka litara goriva iz traktora na dvorištu susjedne kuće, u vlasništvu 64-godišnjaka. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja navedenih kaznenih djela.

Od 27. rujna do 10. studenog, na predjelu zvanom Redvenice iznad Bolfana, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 79-godišnjaka i otuđio peć. Prema izjavi oštećenog, materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Od ostalih događaja, tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave varaždinske zabilježena su tri prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Rijeci Voćanskoj i u dva slučaja u Varaždinu.

Označeno u