Županija mora kadrovski ojačati Upravni odjel za graditeljstvo, slijede novi natječaji za zapošljavanje? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Županija mora kadrovski ojačati Upravni odjel za graditeljstvo, slijede novi natječaji za zapošljavanje?

IHR/Varaždinske vijesti | 23.11.2021. u 13:33h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Na sjednici Županijske skupštine, koja će se održati u utorak, 30. studenog, naći će se i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Varaždinske županije.

- Tu imamo jednu promjenu, naime, poslovi zaštite okoliša i prirode dosad su se obavljali u sklopu Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, a ovim izmjenama sada prelaze u djelokrug Upravnog odjela za poljoprivredu. Uz zaštitu okoliša, prioritet nam je građenje i graditeljstvo i taj Upravni odjel moramo pojačati s  nekoliko djelatnika s obzirom da nam se čini da u tom dijelu "štekamo" i kasnimo s izdavanjem građevinskih dozvola, a naši investitori moraju dobiti "suport" u najbržem mogućem roku. Za to čemo sigurno raspisati javne natječaje, već su i raspisani, kako bismo kadrovski ojačali ovaj Upravni odjel - najavio je Josip Križanić, predsjednik Županijske skupštine na današnjoj konferenciji za novinare.

- Hoće li se nalazište u Jalžabetu zatrpati ili će se postići konsenzus za otkup zemljišta?

Varaždinska županija je, kao što smo pisali početkom listopada, raspisala natječaje kojim je tražila ukupno osam novih zaposlenika u dva upravna odjela, Odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša te u Odjelu za gospodarstvo i europske poslove.

- NOVA ZAPOŠLJAVANjA Varaždinska županija raspisala natječaje za radna mjesta u dva upravna odjela

Da Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša trebaju ljudi i da će biti novih zapošljavanja najavio je na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Anđelko Stričak.