Zaiskrilo između esdepeovaca Markovića i Habeka nakon poziva na ostavku u NO-u Termoplina

VV | 3.2.2018. u 17:55h | Objavljeno u Aktualno

Prenosimo odgovor koji je upravo predsjednik županijskog SDP-a Mario Habek uputio predsjedniku gradskog esdepea Miroslavu Markoviću. Podsjetimo, između dvojice čelnika dvije naveće varaždinske esdepeove organizacije zaiskrilo je nakon što je Mario Habek pozvao Miroslava Markovića da, prema zaključku po kojem esdepeovci koji obnašaju odgovornu funkciju u gradskoj upravi, na čelu su gradske firme ili su članovi upravnih vijeća gradskih ustanova moraju napustiti poziciju u stranci, da prema tome napusti mjesto u Nadzornom odboru Termoplina, na kojem prima naknadu od 4.000 kuna.

"Rješavanje stranačkih stvari izvan stranačkih tijela sigurno je nanošenje štete SDP-u, na što sam kolegu Markovića i nekoliko ljudi oko njega upozoravao nekoliko puta. Izgleda da ni jednom to upozorenje nije bilo dovoljno jasno. Ne znam je li problem u tome da nisam dovoljno jasno zamolio da se informacije izrečene na stranačkim sastancima ne iznose u javnost, ili oni tu moju molbu nisu uspjeli shvatiti. Kontinuirano javno napadanje mene osobno, kao i još nekih kolega u stranci, za Miroslava Markovića izgleda ne predstavlja nanošenje štete stranci. No, u trenutku kad se on našao pod povećalom javnosti zbog svima sporne odluke donesene na Gradskom odboru SDP-a koju je on iznio u javnost, opet sam kriv ja jer sam upozorio da odluka, u najmanju ruku, nije korektna. Kao predsjednik Županijske organizacije SDP-a nisam bio upoznat s namjerom donošenja iste, stoga sam opet, nažalost, prisiljen odgovarati javno, jer ne želim da članovi SDP-a, a ni građani imaju pogrešne informacije. Kolega Marković u svom novom priopćenju koje valjda, po njegovom mišljenju, također ne šteti stranci, iznosi da je na tijelima stranke potrebno raspravljati o ispravnosti donesenih odluka, što je razina političkog neznanja koju jednostavno ne mogu tolerirati i dužan sam ju ispraviti. Na tijelima stranke potrebno je raspravljati o prijedlozima odluka, a ne
raspravljati o već donesenim odlukama koje su uz to još i prezentirane javnosti na konferenciji za novinare. Kolegi Markoviću savjetujem da bude prvi medu jednakima i odrekne se 4000
kuna mjesečne naknade u Termoplinu i tim činom pokaže vjerodostojnost SDP-a. Krajnji je rok da se počne više baviti organizacijom i motivacijom članova, a što manje predizbornom kampanjom za županijske izbore."

Poziv na napuštanje mjesta u NO-u Termoplina i odgovor Miroslava Markovića Mariju Habeku možete pročitati na portalu aktualno.hr.