Varaždinsko Gradsko vijeće stavilo van snage svoj zaključak u vezi Termoplina Foto: VV arhiva / ilustracija

Varaždinsko Gradsko vijeće stavilo van snage svoj zaključak u vezi Termoplina

| 30.1.2018. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski gradski vijećnici na današnjoj su sjednici jednoglasno odlučili da se Zaključak o pokretanju postupka povrata neosnovano naplaćenih sredstava od Termoplina donijet u lipnju prošle godine stavi van snage.

Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar rekao je kako je postupljeno po nalogu Gradskog vijeća te je na temelju nalaza gradskog revizora došlo do razgovora između dioničara te prijedloga da se na miran način riješi situacija.

- Kroz donacije prema našim korisnicima u kulturi, zakladama, podmiren je neki iznos koji je na polovici iznosa od milijun kuna. Stoga je ova odluka stavljena na dnevni red te vam predlažemo da je prihvatite - pojasnio je Avar.

HNS-ov Dejan Težak podsjetio je na kronologiju u odnosima Grada i Termoplina, prvenstveno na podnijetu kaznenu prijavu koju je odbacilo nadležno Županijsko državno odvjetništvo.

- Obzirom da očekujemo mirno rješenje spora, odnosno nesuglasice, smatrate li primjerenim, g. Avar, da se u cilju mirnog rješenja spora ispričate ljudima protiv kojih ste podnijeli kaznenu prijavu.

Međutim, Avarov odgovor na to pitanje nije dobio.