Varaždinsko Društvo Crvenog križa ostvarilo dva milijuna kuna za projekt zapošljavanja žena

V.V. | 23.1.2018. u 08:50h | Objavljeno u Aktualno

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin potpisalo je  19. siječnja 2018. godine, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici“ u okviru poziva „Zaželi- program zapošljavanja žena“ financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Odobrenjem ovog programa GDCK Varaždin ostvarilo je ukupno 2.118.346,58 kn za provedbu projekta koji traje 30 mjeseci, a čiji je cilj zapošljavanje žena pripadnica teže zapošljivih skupina. Osnovne aktivnosti projekta su edukacija i osposobljavanje te zapošljavanje 14 žena prijavljenih u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na starije od 50 godina, koje će se brinuti o starijim i nemoćnim osobama.

Projekt će se provoditi na području grada Varaždina i općina Jalžabet, Trnovec Bartolovečki i Vidovec koji su uz HZZ Varaždin te Centar za socijalnu skrb Varaždin ujedno i partneri na projektu.

Ugovor je potpisan s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, kao ovlaštenim upravljačkim tijelom u postupku odabira projekata i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje na svečanom potpisivanju u vijećnici grada Mursko Središće

Označeno u