Varaždin: Od otvaranja Poludnevnog boravka za osobe s invaliditetom do besplatnih udžbenika

| 29.5.2018. u 16:28h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjem javnom kolegiju gradonačelnika, Ivan Čehok najavio je razne projekte koji su u tijeku ili će se dogoditi u Varaždinu.

Tako će iduće školske godine, Grad Varaždin učenicima ponovno dati besplatne udžbenike.

- Svi učenici Grada Varaždina ove će godine ponovno dobiti besplatne udžbenike i pripadajući materijal (radne bilježnice). Onoj djeci koja idu u škole koje su se uključile u eksperimentalni program “Škola za život” udžbenike će financirati Ministarstvo znanosti i obrazovanja - rekao je gradonačelnik.

Grad ujedno nastavlja i sa financiranjem programa Ljetovanje za djecu i Školom u prirodu u Dječjem odmaralištu “Varaždin” na Rabu.

Varaždin će uskoro imati i Street Workout, odnosno prostore za vježbanje na otvorenom i to na četiri lokacije - na Banfici, u Graberju, POS-u i na lokaciji Štuk

- Sprave za vježbanje na otvorenom su već jedan standard u Zapadnoj Europi i mislim da je dobro da mi to napravimo u Varaždinu - istaknuo je Čehok.

Već će sutra Varaždinci u prostorijama bivšeg Centra Tomislav Špoljar dobiti Poludnevni boravak za mlade i osobe s invaliditetom. Program je namijenjen osobama koje boluju od dječje ili cerebralne paralize za koje će se organizirati provođenje slobodnog vremena prilagođenim aktivnostima kao što su rehabilitacijski postupci, edukativne i kreativne radionice, a sve kako bi se poboljšala kvaliteta života i smanjila socijalna isključenost.

- Po meni je to konačno ispunjavanje standarda koji je Varaždinu nedostajao. Uspjeli smo to napraviti i zahvaljujem Crvenom križu koji se uključio u ovaj projekt - istaknuo je gradonačelnik.

Obnova koncertne dvorane HNK-a i dalje je u tijeku te je Grad Varaždin osigurao dodatna sredstva jer će za obnovu ipak biti potrebno izdvojiti više novca od planiranog.

- Ministarstvo kulture je sufinanciralo ovaj projekt s 350 tisuća kuna, a to će učiniti i Grad. Nama je u interesu da se koncertna dvorana apsolutno završi i to prije kraja godine kada HNK obilježava 145 godina. Kako bi koncertna dvorana bila dostupna svim građanima, krenuli smo i u postavljanje lifta unutar HNK - istaknula je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

Označeno u