U tjedan dana broj pozitivnih osnovnoškolaca udvostručen, sve više županijskih škola - online Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U tjedan dana broj pozitivnih osnovnoškolaca udvostručen, sve više županijskih škola - online

VV | 27.1.2022. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Korona i dalje bukti u gradskim i županijskim osnovnim i srednjim školama te i dalje otežava organizaciju nastave uživo.

U samo tjedan dana broj učenika koji su pozitivni na koronavirus u županijskim osnovnim školama je udvostručen, kao i broj onih koji su u samoizolacijama, a porast broja zaraženih bilježi se i među zaposlenicima i nenastavnom osoblju.

- Online nastava u dvije srednje te dvije županijske osnovne škole: koliko je pozitivnih učenika i nastavnika?

Dok je prije tjedan dana u osnovnim školama kojima je osnivač Varaždinska županija bilo pozitivno 193 učenika,39 učitelja i 12 djelatnika, na temelju podataka koje su škole danas dostavile županijskom Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu i sport, u 33 osnovne škole na koronavirus pozitivno je 549 učenika, 99 učitelja i 22 djelatnika – nenastavno osoblje.

Prije tjedan dana u samoizolaciji je bilo 1122 učenika, 35 učitelja i 13 djelatnika - nenastavnog osoblja, a prema podacima koje smo dobili iz Varaždinske županije, na današnji dan u samoizolaciji se nalazi čak 2326 učenika, 59 učitelja i devet djelatnika – nenastavno osoblje. Ukupno su 239 razreda na online nastavi.

Raste i broj škola koje prelaze online.

- Korona bukti u školama: čak 54 posto srednjih škola ima online ili kombinirani model nastave

- Nastava je po modelu C (online) na današnji dan organizirana je za učenike 10 osnovnih škola: OŠ Ljubešćica, OŠ Bisag, OŠ Sveti Đurđ, OŠ Martijanec, OŠ Varaždinske Toplice, OŠ Kneginec Gornji (matična i PŠ Lužan), OŠ Petrijanec (matična), OŠ Novi Marof – viši razredi (matična i PŠ Remetinec), OŠ Trnovec i OŠ Ludbreg - viši razredi. Nastava je po modelu B (mješovito) organizirana u OŠ Sračinec - navode u Varaždinskoj županiji.

U 13 srednjih škola, čiji osnivač je Varaždinska županija, na koronavirus su pozitivna 272 učenika, 58 nastavnika i devetero djelatnika – nenastavno osoblje. U samoizolaciji je 1242 učenika, 41 nastavnik i četiri djelatnika – nenastavno osoblje.

- Ukupno je 217 razreda na online nastavi. Nastava je po modelu C (online) organizirana za učenike šest srednjih škola: Srednja strukovna škola Varaždin, Medicinska škola Varaždin, Prva gimnazija Varaždin, Glazbena škola u Varaždinu, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola i Elektrostrojarska škola, dok od sutra na model C prelazi i Strojarska i prometna škola Varaždin. Nastava je po modelu B (mješovito) organizirana u tri škole: Srednja škola Novi Marof, Srednja škola Ivanec i Druga gimnazija Varaždin.

Raste i broj varaždinskih osnovnih škola koje prelaze online. Nakon što su na nastavu na daljinu prešli učenici VI., VII. i IV. OŠ Varaždin, do 31. siječnja nastavu na daljinu imaju i učenici viših razreda Katoličke osnovne škole "Sveta Uršula".

- Stožer Civilne zaštite Grada Varaždina, kao lokalni nadležni stožer, na prijedlog ravnatelja i uz suglasnost osnivača, odobrava promjenu modela izvođenja nastave u Katoličkoj osnovnoj školi "Sveta Uršula" od 24. do 31. siječnja po modelu C za sve učenike viših razreda - stoji u Odluci Stožera.

Prema podacima Grada Varaždina, s jučerašnjim danom u varaždinskim osnovnim školama ukupno je bilo 312 pozitivnih učenika i 32 pozitivnih djelatnika te se 1096 učenika i 13 djelatnika nalazi u samoizolaciji, odnosno izolaciji.

Označeno u