Online nastava u dvije srednje te dvije županijske osnovne škole: koliko je pozitivnih učenika i nastavnika? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Online nastava u dvije srednje te dvije županijske osnovne škole: koliko je pozitivnih učenika i nastavnika?

IHR/Varaždinske vijesti | 18.1.2022. u 17:33h | Objavljeno u Aktualno

Od 19. do 28. siječnja učenici i djelatnici VI. i VII. OŠ Varaždin nastavu imaju online. Odluku je donio Stožer civilne zaštite Grada Varaždina na prijedlog ravnatelja zbog velikog broja učenika i djelatnika koji su u samoizolacijama i izolacijama, te su pozitivni na koronavirus.

- Zbog sve većeg broja zaraženih i onih u samoizolaciji VI. I VII. OŠ Varaždin prelaze na nastavu online

 I dok su neke druge županije, poput Osječko-baranjske, izdale preporuke za prelazak na online nastavu za učenike viših razreda osnovnih škola i srednjoškolce, u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Varaždinska županija online nastavu imaju dvije osnovne i dvije srednje škole: OŠ Vidovec i OŠ Ljubešćica te Medicinska i Srednja strukovna škola Varaždin, potvrdili su nam danas u Varaždinskoj županiji. Nastava na daljinu odvija se još u dvije škole, OŠ Bisag i OŠ Sveti Đurđ, ali samo za učenike viših razreda.

 - Prema podacima koje su škole dostavile Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu i sport, na današnji dan u 33 osnovne škole, čiji osnivač je Varaždinska županija, na koronavirus su pozitivna 193 učenika, 39 učitelja i 12 djelatnika – nenastavno osoblje. U samoizolaciji su 1122 učenika, 35 učitelja i 13 djelatnika - nenastavnog osoblja, a ukupno su 74 razreda na online nastavi - izvijestili su nas iz Županije.

 Što se tiče 13 županijskih srednjih škola, na koronavirus je pozitivno 129 učenika 29 nastavnika i troje djelatnika - nenastavnog osoblja. U samoizolaciji je 958 učenika i 67 nastavnika, a ukupno su 63 razreda na online nastavi.

Označeno u