U Hrvatskoj od jučer 52-oje novozaraženih korona virusom, ukupan broj popeo se na 306 bolesnika

| 23.3.2020. u 09:19h | Objavljeno u Aktualno

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je najnovije podatke o koronavirusu, ali i strašnom potresu koji je jučer pogodio Zagreb.

Ministar zdravstva Vilim Beroš na konferenciji za medije u 9 ujutro objavio je da u odnosu na jučer imamo 52-oje novozareženih virusom korone. To znači da je u Hrvatskoj ukupno 306 oboljelih, a dosad je napravljeno 2654 testiranja.

Ministar zdravstva rekao je i da su nakon potresa pregledani zdravstveni objekti na području Zagreba te je 36 bolesnika s bolnice na Jordanovcu prebačeno na Rebro.

- Procjena je da je zgrada klinike na Šalati poremećene statike pa su bolesnici premješteni. Tijekom noći sletio je avion s drugim dijelom vrijedne donacije Vlade UAE - rekao je Beroš.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kaže da su dva od tri dijagnostička laboratorija u Zagrebu pretrpjela štetu, ali je od 12 sati ponovno uspostavljena dijagnostika. Također otvoreni su laboratoriji u KBC Zagreb i u Rijeci.

- O epidemiološkoj sitauciji više ćemo detalja znati popodne. Epidemiolozi rade, zgrada u Rockfellerovoj pretrpjela je neka oštećenja. Stožer civilne zaštite donio je odluku o podizanju rada na najvišu razinu, svi epidemiolozi su u trajnoj pripravnosti i uspostavljene su linije komunikacije i zapovijedanja kako zahtjeva ova situacija - rekao je ravnatelj HZJZ-a Capak.

- Nacionalni stožer bori se s dvije krizne situacije, epidemijom korona virusom i potresom u Zagrebu. Ozlijeđeno je 27 građana, njih je 18 teže ozlijeđeno, 12 je hospitalizirano i djevojčica je još u kritičnom stanju. Štete su velike - rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Označeno u