T&H Invest stopirao javnu nabavu za sanaciju otpada u Brezju

| 11.8.2022. u 14:06h | Objavljeno u Aktualno

U dosadašnjem tijeku međunarodnog natječaja za zbrinjavanje baliranog odloženog otpada na lokaciji Brezje pristigla je žalba. Proteklih dana se nije znalo tko je uložio žalbu, a sada znamo. T&H invest iz Varaždina. Sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi, natječaj je privremeno obustavljen, do rješenja Državne komisije za kontrolu postupka javne najave (DKOM), a o čemu smo već ranije izvijestili.

Zaustavljen proces javne nabave za sanaciju i zbrinjavanje bala u Brezju

- U ovom se slučaju radi se o starim i svima poznatim akterima u rješavanju baliranog otpada čiju sam opstrukciju i žalbe najavio još prije mjesec dana. Ponavljam, bale su nastale zbog nereda i nerada bivšeg gradonačelnika i njegovih poslovnih partnera, a ova njihova sadašnja opstrukcija rješavanja problema bala protivna je interesu Grada Varaždina i želje svih naših građana da se napokon riješi problem starog, odloženog otpada koji gotovo dva desetljeća opterećuju naš grad, ugrožava zdravlje ljudi, ali i onemogućuje korištenje potencijala gospodarskog razvoja na području zone Brezje. Nedvojbeno je kako nekim akterima smeta transparentan i otvoren postupak, proces u kojemu nema prostora ni za kakva namještanja i pogodovanja te se u ovoj žalbi pozivaju na ugovor iz 2008. godine koji je sklopljen direktno, bez javnog nadmetanja, koji je ništavan i neprovediv te je predmet sudskog spora. Kao gradonačelnik Grada Varaždina, zajedno sa svojim timom, dat ću sve od sebe da se naš, veliki ekološki i gospodarski projekt privede kraju i da se napokon u našem gradu, u svim njegovim dijelovima prodiše sigurno i punim plućima. Ovi pokušaji zaustavljanja projekta trajat će oko mjesec dana, koliko u pravilu traje procedura Državne komisije za donošenje odluke, ali nas neće spriječiti u nakani da zauvijek maknemo balirani otpad i saniramo lokaciju. Želim podsjetiti kako je DKOM gotovo istovjetnu žalbu, iste firme, odbacio kao neosnovanu krajem prošle godine kada smo raspisali natječaj za zbrinjavanje 500 tona baliranog otpada koji se nalazio na trasi izgradnje servisne ceste u gospodarskoj zoni Brezje, stoga je za očekivati kako će i u ovom slučaju DKOM odlučiti isto, a sve u korist brzog i konačnog rješavanja ovog problema - zaključio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci