Štromar: Uopće ne razgovaramo i ne razmišljamo o koaliciji s HDZ-om, fokusirani smo na izbore Foto: Krešimir Đurić

Štromar: Uopće ne razgovaramo i ne razmišljamo o koaliciji s HDZ-om, fokusirani smo na izbore

| 2.6.2017. u 13:03h | Objavljeno u Aktualno

- I HNS i ja osobno na zadnja dva parlamentarna izbora pokazali smo našu snagu i vrijednost te nismo izdali HNS-ovce i građane naše županije. Gospodin Čačić je podržavao i Vladu gospodina Oreškovića i ovu Vladu gospodina Plenkovića - komentirao je Predrag Štromar, kandidat za župana Varaždinske županije, današnji istup svog protukandidata Radimira Čačića, koji ga je, nakon medijskih napisa o koaliciji HNS-a i HDZ-a, prozvao za izdaju svih onih koji su osnivali HNS.

Na pitanje je li moguća koalicija HNS-a i HDZ-a, Štromar je odgovorio da o tome uopće ne razgovaraju i ne razmišljaju.

- Fokusirani smo na izbore koji će biti u nedjelju, ne samo za župana, nego i za sve one kandidate koji su ušli u drugi krug, a koje mi podržavamo - rekao je Štromar na posljednjoj konferenciji za medije prije drugog kruga izbora.

- Danas je zadnji dan kampanje, dva su dana prije izbora, a prije svega, želim građanima zahvaliti na velikoj podršci, na svim lijepim riječima, savjetima, ali i na ponekoj kritici. Zahvaljujem i svojim budućim zamjenicima, Barbari Antolić-Vupora i Alanu Košiću te svojim stranačkim kolegama i volonterima koji su cijelo vrijeme bili na terenu - istaknuo je Štromar.

- Komunikacija s građanima uvijek mora biti dvosmjerna, ali i pristojna, tolerantna, iskrena i otvorena, jer upravo takve karakteristike krase građane našeg Sjevera i naše županije. Ljudi su ovdje uglavnom tolerantni, živimo bolje nego u drugim dijelovima Hrvatske i potpuno smo otvoreno društvo. Zato moramo zaštiti taj duh Sjevera, duh svih onih vrijednosti s kojima smo odrastali i kojima su nas učili naši roditelji. Kampanja je bila turbulentna i burna te je nisu uvijek krasile ove karakteristike koje sam spomenuo, ali nećemo danas o lošim stvarima, jer ima puno više onih dobrih, a to su prije svega razgovori s građanima. Osim toga, čeka nas još puno posla i nastavljamo već u ponedjeljak. Cilj je ne samo da sjever zadrži poziciju kotača razvoja Hrvatske, već i da se taj kotač u Varaždinskoj županiji i na sjeveru Hrvatske zavrti još brže i efikasnije - zaključio je Štromar i pozvao građane da u nedjelju izađu na izbore.