HNS pita Stričaka je li znao da dr. Zember ima dug prema gradskoj tvrtci?

Varaždinske vijesti | 17.3.2017. u 17:02h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je danas HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak stao u obranu viničkog načelnika Marijana Kostajevca protiv kojeg je župan Predrag Štromar podnio privatnu tužbu zbog klevete, priopćenjem su se očitovali iz HNS-a.

- Potez Anđelka Stričaka i ne čudi s obzirom na njegovu razinu komunikacije, primjerice, prošlog tjedna je putem svog Facebook profila vrijeđao župana Štromara te pritom koristio riječi koje blago rečeno ne priliče jednom saborskom zastupniku.

Osim toga, javnosti još nije objasnio svoju izjavu sa prošle sjednice županijske Skupštine. On je, podsjetimo, govoreći o raspodjeli sredstava ministarstava rekao: "Što se tiče sredstava Ministarstva regionalnog razvoja o njoj se nije raspravljalo, ako budete dobri budemo podijelili i vašim općinama".

Tražimo da napokon objasni što to znači biti dobar po njegovim kriterijima i kriterijima Vlade HDZ-a i MOST-a. Pošto Stričak očito nije dovoljno informiran o situaciji u Varaždinskoj županiji, samo ga podsjećamo kako je u proteklom razdoblju zabilježen rast BDP-a, a zabilježen je i veći rast prosjeka plaća radnicima u odnosu na prosjek RH, imali smo nove investicije, a podaci govore i kako se iz Varaždinske županije iselilo najmanje ljudi. Uz sve to, u Varaždinskoj županiji zabilježen je konstantni pad nezaposlenosti.

Također, ga molimo da se izjasni smatra li da kandidati i kandidatkinje za gradonačelnice/gradonačelnike, kao i zamjenice i zamjenike gradonačelnika, moraju podmiriti svoje dugove prije same kandidature? Jer, mogli smo u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti pročitati kako kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Varaždina, Sanja Zember, već tri godine uzastopno ima dugovanje prema tvrtki koja je u vlasništvu Grada Varaždina.

Jeste li gospodine Stričak znali za dugove i je li predlaganje Sanje Zember za zamjenicu gradonačelnika, koja ima dugovanje prema komunalnoj tvrtki u vlasništvu Grada Varaždina, još jedan od Vaših ''odgovora'' prema županu? - navodi se u priopćenju kojeg potpisuje tajnik ŽO HNS-a Zlatan Mošmondor.