Štromar: Osigurali smo trajno rješenje za JPP, Varaždinskoj županiji 274 milijuna kuna

| 19.12.2018. u 11:03h | Objavljeno u Aktualno

Ministar graditeljstva Predrag Štromar objavio je na svome Facebook profilu da je osigurano trajno rješenje za financiranje škola izgrađenih po modelu Javno privatnog partnerstva. To znači da će se Varaždinskoj županiji ukupno isplatiti 274 miljiuna kuna, i to do 2038. godine.

- Jučer je s moje koordinacije upućen prijedlog Vladi za trajno rješenje financiranja škola izgrađenih po modelu JPP-a. Vjerujem da ćemo sutra na sjednici Vlade taj prijedlog i usvojiti. Obećano – učinjeno. Izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi Ministarstvo znanosti i obrazovanja ministrice Blaženke Divjak omogućilo je trajno rješenje za JPP. To u konačnici znači da će se Varaždinskoj županiji godišnje isplaćivati 274 milijuna kuna i to do 2038. godine.

Dokle god sam u Zagrebu, u ovoj Vladi, brinut ću o Sjeveru Hrvatske, kao i o svim dijelovima naše zemlje. Ostavimo osobne razmirice, politikantstvo i neslaganja u stavovima po strani. Moramo svi zajedno ići samo naprijed - napisao je Štromar na svome profilu.

Označeno u