Stričak na Općem saboru HDZ-a: Ostvarit ćemo najbolji rezultat dosad Foto: HDZ Varaždinske županije

Stričak na Općem saboru HDZ-a: Ostvarit ćemo najbolji rezultat dosad

Varaždinske vijesti | 18.3.2024. u 08:41h | Objavljeno u Aktualno

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu održan je XX. Opći sabor HDZ-a na kojem se okupilo oko dvije tisuće članova.

Varaždinski župan i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, te nositelj HDZ-ove liste u 3. izbornoj jedinici, Anđelko Stričak, u svom je govoru čestitao svojim kolegama obljetnicu osnivanja SJP Roda.

andjelko_stricak_hdz_opci_sabor_17032024_2.jpg

- U ovo vrijeme 1991. godine diljem Hrvatske osnivane su takve postrojbe za obranu domovine. Tada smo ih od milja zvali "Jake snage MUP-a i zbora narodne garde". Da nije bilo njih, da nije bilo prvog hrvatskog predsjednika doktora Franje Tuđmana, pitanje je bi li Hrvatska danas bila samostalna, neovisna i međunarodno priznata država, članica Ujedinjenih naroda te članica najprestižnijih asocijacija; NATO saveza, Europske unije, eurozone i schengenskog prostora – naglasio je Stričak i dodao kako je "svijet sve izazovniji i opasniji".

andjelko_stricak_hdz_opci_sabor_17032024_1.jpg

- Vjerujem da svi pratimo geopolitičke odnose u svijetu, izazove migrantske krize i klimatskih promjena, uz to i sve češće i razornije elementarne nepogode, stoga pretpostavljam da svi uviđamo koliko nam je bitno članstvo u tim asocijacijama. A isto tako, da nismo članica Europske unije, Varaždinska županija zasigurno ne bi bila jedno veliko gradilište. Između ostalog, diljem Lijepe naše općine i gradovi su u jednom velikom investicijskom ciklusu, ali, valja naglasiti da je netko trebao osigurati sva ta sredstva, netko ih je trebao i ispregovarati, a ispregovarao ih je najbolji predsjednik Vlade u hrvatskoj povijesti, predsjednik Plenković – kazao je Stričak.

Osvrnuo se i na investicije u Varaždinskoj županiji i rekao da je "svaki dolazak predsjednika Vlade u Varaždinsku županiju nagovještaj novih investicija".

andjelko_stricak_hdz_opci_sabor_17032024_3.jpg

- Prošli put smo ugovorili investicije u vrijednosti 80 milijuna eura. Dva, tri mjeseca prije toga nekih 100 milijuna eura, uglavnom, nikad toliko i u takvim iznosima. Na te investicije naši građani su čekali 10, 20 ili 30 godina, sada se napokon i realiziraju. Završena je izgradnja istočne obilaznice Novog Marofa, potpisan ugovor za izgradnju prve faze brze ceste Varaždin – Ivanec - Lepoglava - Krapina. Završen je Spinalni centar u Varaždinskim Toplicama, a sada gradimo Centralni operacijski blok u sklopu bolnice u Varaždinu. Izgrađeno je 14 vrtića, 14 se gradi i dva se projektiraju. Izgrađen je Centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija, a pred otvaranjem je još jedan takav u poljoprivredi itd. Ponavljam, nikad toliko investicija – istaknuo je predsjednik varaždinskog HDZ-a.

Stričak se, naravno, dotaknuo i izbora i rekao da su "ovi izbori bitni, zato što iduća Vlada mora ispregovarati novu omotnicu, a tko to može bolje i više od dokazano najbolje ekipe? Tko?".

andjelko_stricak_hdz_opci_sabor_17032024_6.jpg

- Stoga vam, predsjedniče, zahvaljujem na ukazanom povjerenju. Varaždinci, Zagorci, Međimurci, Podravci i Prigorci spremni su za izborne izazove i ostvarit će najbolji rezultat do sad – zaključio je nositelj liste HDZ-a u 3. izbornoj jedinici Anđelko Stričak.

Više fotografija pogledajte u nastavku: