Stričak bi Regionalni centar civilne zaštite u Knegincu, Bosilj baš i ne: "Varaždinski vatrogasci neće u Kneginec!” Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Stričak bi Regionalni centar civilne zaštite u Knegincu, Bosilj baš i ne: "Varaždinski vatrogasci neće u Kneginec!”

IHR/Varaždinske vijesti | 9.8.2021. u 08:10h | Objavljeno u Aktualno

- Ove godine Grad i Županija zajednički su polagali vijence uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te smo organizirali zajednički prijem za naše braniteljske udruge. Sa županom razgovaram, to je najvažnije, ali u mnogim stvarima se i ne slažemo. To vam je isto kao u braku: imamo nekoliko stvari gdje imamo ozbiljnih razmimoilaženja za koje se nadam da ćemo na kraju pronaći zajednički jezik - rekao je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj u emisiji VTV televizije Varaždin info o suradnji s varaždinskim županom Anđelkom Stričakom i Varaždinskom županijom.

Jedno od pitanje u kojem se ne slažu je izgradnja Regionalnog centra civilne zaštite i spašavanja. Varaždinski župan Anđelko Stričak Centar planira smjestiti u Poduzetničku zonu Kneginec, što je i najavio prilikom ovotjednog posjeta ministra Darka Horvata.

- Regionalni centar civilne zaštite gradit će se u Knegincu?

Varaždinski gradonačelnik ne slaže se s tom idejom.

- Kod Gumiimpeksa imamo zemljište, a imamo i projekt kojim bi se izmjestili vatrogasci, prometna policija, HGSS i Crveni križ. Župan bi Centar htio staviti u Kneginec. Dok god sam ja gradonačelnik tvrdim da varaždinski vatrogasci neće ići u Kneginec. To bi bila sramota! Grad Varaždin je kolijevka vatrogastva, Varaždin je grad koji je imao prvu vatrogasnu postrojbu u Hrvatskoj i sad da ja izmjestim vatrogasce u Kneginec? Dakle, između župana i mene postoje stvari u kojima se ne slažemo - rekao je Bosilj.