Regionalni centar civilne zaštite gradit će se u Knegincu? Foto: Ilustracija/Krešiimir Đurić

Regionalni centar civilne zaštite gradit će se u Knegincu?

IHR/Varaždinske vijesti | 3.8.2021. u 20:00h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska županija bit će prva u Hrvatskoj koja će dobiti Regionalni centar za civilnu zaštitu i spašavanje, jedan od pet takvih centara u državi u kojem će na jednom mjestu djelovati sve žurne službe.

Najavljeno je to prije gotovo mjesec dana, nakon radnog sastanka župana Anđelka Stričaka i njegove zamjenice Silvije Zagorec s pomoćnikom ministra unutarnjih poslova Damirom Trutom, načelnikom Područnog ureda civilne zaštite Varaždin Ivicom Matošićem te suradnicima. Stričak je tada rekao kako je izgradnja i opremanje Regionalnog centra za civilnu zaštitu i spašavanje jedan od prioriteta ove županijske vlasti.

- U dogovoru sa svim sudionicima želimo što prije utvrditi lokaciju na kojoj će se budući centar izgraditi, a kako bi se moglo započeti s projektiranjem – rekao je Stričak.

Da je lokacija očito pronađena potvrđuje današnja izjava varaždinskog župana nakon radnog sastanka s ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

- U poduzetničkoj zoni Gornji Kneginec je 14 parcela koje trenutno glase na RH. Došli smo do logičnog zaključka da bi najbolje bilo ih okrupniti u jednu i tu graditi Regionalni centar za civilnu zaštitu – najavio je varaždinski župan Stričak nakon radnog sastanka s ministrom Darkom Horvatom.

- Stričak: "Nadam se da će već ove godine biti raspisan natječaj za prvu dionice brze ceste do Krapine"