Seminar o zaštiti na radu i zdravlju radnika u četvrtak u Varaždinu Foto: ilustracija / Pixabay

Seminar o zaštiti na radu i zdravlju radnika u četvrtak u Varaždinu

I.D./Varaždinske vijesti | 11.4.2017. u 09:11h | Objavljeno u Aktualno

Zavod za unapređivanje zaštite na radu, uz potporu Europske agencije za zaštitu na radu (EU OSHA), u četvrtak 13. travnja u Varaždinu organizira poludnevni seminar-radionicu, na kojem će se predstaviti rezultati europskog istraživanja o modelima i primjerima učinkovitijeg upravljanja zaštitom na radu (ZNR) i zaštitom zdravlja radnika.

Kako poremećaji mišićno-koštanog sustava spadaju u učestale razloge bolovanje s dugim trajanjem, ta će tema biti u fokusu, ne samo teoretski, već će se predstaviti i primjeri dobre prakse kako smanjiti ili izbjeći poremećaje mišićno-koštanog sustava, te pokazati korisne vježbe.

Europsko istraživanje poduzeća o novim rizicima i rizicima u nastajanju (ESENER-2), koje je provela EU OSHA, bit će predstavljeno s ciljem boljeg i učinkovitijeg upravljanja zaštitom na radu i zaštitom zdravlja radnika, a rezultati istraživanja usporedit će se s vlastitom praksom i iskustvom. Uz temu o poremećajima mišićno-koštanog sustava, sudionici će sami izabrati četiri teme za koje žele da budu prezentirane: Starenje i ZNR, Prednosti dobre ZNR, Opasne supstance, Upravljanje ZNR i sudjelovanje radnika, ZNR i obrazovni sustav, Mikro i mala poduzeća i ZNR, Nanomaterijali, Stres i psihosocijalni rizici, Žene i ZNR, Mladi i ZNR. Također, bit će predstavljeni primjeri dobre prakse kako smanjiti ili izbjeći poremećaje mišićno-koštanog sustave, te pokazane korisne vježbe.

Seminar-radionica će se održati 13. travnja u Park Boutique Hotelu (Ulica Jurja Habdelića 6, Varaždin), s početkom u 10 sati. U organizaciji ovog seminara-radionice gostoprimstvo pruža Hrvatska udruga poslodavaca – Regionalni ured Varaždin, a uz nju su u organizaciji pomogle i sindikalne središnjice.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci