SDP poziva na prosvjed 17. veljače: Andrej Plenković i njegovi žetoni su nas bacili u blato

vv | 13.2.2024. u 13:47h | Objavljeno u Aktualno

- Andrej Plenković i njegovi žetoni sramotnim su izglasavanjem "njihovog dečka" Ivana Turudića izvršili neviđeni napad na Hrvatsku. Bez obraza i bez srama, Turudiću koji prijateljuje s kriminalcima, koji bježi od policije i bezočno laže, dali su u ruke ključ institucije koja bi trebala prednjačiti u borbi protiv korupcije, kriminala i nepravde - naglasili su u svom medijskom priopćenju SDP Varaždinske županije,

- Vjeruje li itko doista da on tu funkciju može obnašati neovisno? Naravno da NE! I zato zahtijevamo raspuštanje Sabora i raspisivanje izbora, te smjenu Turudića koji ne smije biti glavni državni odvjetnik. Bacili su nas u blato, ukrali nam tvornice, zemlju i institucije — ali nisu nam i neće ukrasti ono po čemu smo još uvijek društvo — zajedništvo, solidarnost i OTPOR - istaknuli su.

- Pokažimo im da postoji JEDNA HRVATSKA, ujedinjena u obrani institucija, u obrani pravila koja vrijede jednako za sve, ujedinjena u otporu protiv autoritarnosti i onih koji lažu, varaju i otimaju. Kriminalna organizacija nakon ovih izbora više neće imati priliku krasti. Ovo je njihov kraj! - naglasili su.

- Pozivamo sve građane koji žele drugu, drugačiju i bolju Hrvatsku da nam se pridruže u subotu, 17. veljače, na velikom prosvjedu na Markovom trgu u 11 sati, kako bi zajedno poručili DOSTA JE! Za sve koji žele ići prijevoz će biti organiziran autobusima sa gradskog groblja u Varaždinu. Potrebno se je najaviti stručnom suradniku SDP-a Varaždinske županije na broj 042 213 165 - stoji u pozivu na prosvjedu.