Reformisti u velikom broju tradicionalno proslavili Međunarodni praznik rada na Trakošćanu

V.V. | 2.5.2018. u 12:41h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Narodne stranke – REFORMISTI Radimir Čačić, potpredsjednica Reformista Natalija Martinčević i predsjednik Županijske organizacije Varaždinske županije Tomislav Paljak sa suradnicima na jučerašnji Međunarodni praznik rada posjetili su izletište Drava.

Nakon Drave, čelnici Reformista uputili su se na tradicionalnu proslavu na Trakošćan sa velikim brojem članova i simpatizera Narodne stranke – REFORMISTI. Predsjednik Reformista i župan Varaždinske županije novinarima je na postavljeno pitanje o plaćama odgovorio kako najnoviji podaci govore o novom padu industrijske proizvodnje u odnosu na prošli mjesec, ali i isto razdoblje prošle godine.

– Bez industrije, bez proizvodnje nema ozbiljne države, nema socijalne politike, nema zdravstva ni obrazovanja – rekao je Radimir Čačić. Ponovio je da je sjever Hrvatske, a naročito Varaždinska županija, kralježnica industrijske proizvodnje i da ima najnižu nezaposlenost u Hrvatskoj, 16 opremljenih zona.

Također, Čačić je dodao da je sada odgovornost na državi, te da je potrebno smanjiti administraciju i njezine troškove na godišnjoj razini za tri do četiri posto.

– Treba ukinuti teret poreznog opterećenja s proizvodnog rada. To je poruka Vladi. Mi ovdje danas ne možemo opstati s najnižim plaćama u Hrvatskoj, a ni Hrvatska ne može opstati s najnižim plaćama u proizvodnji. Donja granica plaće treba biti 5000 kuna i tako se možemo razvijati. Moramo biti svjesni da dizanje plaće na razinu od 3500 kuna neće zadržati ljude u ovoj zemlji i to je poruka naše stranke i za to ćemo se boriti na razini države – poručio je Čačić.

Na Trakošćanu su osim predsjednika Reformista Radimira Čačića, potpredsjednice Natalije Martinčević te predsjednika Županijske organizacije Paljaka sa zamjenicima prisustvovali i predsjednik Županijske organizacije Međimurske županije Ivica Baksa te veliki broj predsjednika gradskih i općinskih organizacija diljem Varaždinske i Međimurske županije.

Označeno u