Rajko Dondur kandidat Živog zida za gradonačelnika Varaždina: Ne želim ništa obećavati

V.V. | 20.4.2017. u 14:16h | Objavljeno u Aktualno

Ekonomist i bivši djelatnik Vindije Rajko Dondur kandidat je Živog zida za gradonačelnika Varaždina, a danas je na njegovom predstavljanju bio i predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić.

Podsjetimo, Dondur je nedavno uzburkao javnost izjavama u Nedjeljom u 2 kako je ranih 90-ih nosio mito tadašnjem predsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju kako bi Vindiji bila odobrena kupovina tvrtke Koka.

d0ea036a94f1b89e02d6e0784600787f XL

 

Sinčić je na predstavljanju Dondura kazao kako mnogi gradovi, općine o županije diljem Hrvatske grcaju u problemima nepotizma, klijentelizma, strukturne korupcije.

- Desetljeća provođenja takve politike su stvorila to da oni koji vladaju u pojedinim sredinama su stvorili klanove, začahurili su se i ne daju nikome da se uključi u izborno proces kako bi i dalje upravljali gradom i proračunom.. Oni se ponašaju kao feudalci, drže komunalna poduzeće vrše pritisak na realni sektor.. Mi smo protiv toga i na ovim lokalnim izborima želimo poslati poruku da je došlo vrijeme da se kriminalci koji netransparentno troše javni novac počnu bojati - kazao je Sinčić.

Rajko Dondur kazao je kako mu čast što mu je Živi zid dao povjerenje i ponudio mu da bude njihov kandidat.

Umirovljeni Dondur koji se dosad nije bavio politikom kazao je kako je zaključio da je došlo vrijeme za promjene te kako vjeruje u Živi zid.

- Vjerujem ove mlade ljude koji žele pomoći narodu. Vjerujem da se Živi zid bori za malog čovjeka i da mu želi pomoći. Mali čovjek svojim rukama stvara vrijednost, ali on nije dovoljno nagrađen, već vrhnje ubiru poslodavci, odnosno vlasnici. Ti vlasnici više nisu zadovoljni stanovima i kućama, već grade dvorce i vraćaju nas srednji vijek i robovlasničko društvo gdje je čovjek kmet - kazao je Dondur koji nije želio davati nikakva predizborna obećanja.

- Neću sada obećavati da ćemo plaćati režije umirovljenicima, da ćemo smanjiti cijene vrtića da ćemo graditi škole, bolnice i slično. Mogli bi obećat sve, ali ne želimo biti nerealni - kazao je Dondur te dodao kako jedino može obećati da će se boriti za dostojanstvo svakog čovjeka.
Najavio je kako će program predstaviti kada kampanja krene.

Na kraju je istaknuo kako će se Živi zid boriti i za potpuno novi ovršni zakon, jer ovršni zakon kakav je uništava malog čovjeka.

- Što se tiče kriminala i korupcije, tu ću biti u prvom redu, a mislim da sam to i pokazao - zaključio je Dondur.

Bunjac: Varaždin je simbol urušavanja i svega lošeg

Na današnjem predstavljanju bio je i saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac koji je bio vrlo kritičan.

- Ako je neki grad simbol urušavanja, simbol svega lošeg što se dogodilo u proteklom desetljeću, onda je to Varaždin koji je jedno vrijeme bio predvodnik po ulaganjima i razvoju, a danas je grad-slučaj u kojem se garnitura koja je vodila grad čak ne usudi ponovno kandidirati što dovoljno govori - kazao je Bunjac koji vjeruje u dobar rezultat na izborima.

Spomenimo i kako će Živi zid svog kandidata za gradonačelnika imati i u Ivancu i to Zlatka Vlaheka.