Premijer o ruskom cjepivu: Mi smo više nego pripravni da ga nabavimo

| 4.3.2021. u 13:11h | Objavljeno u Aktualno

Na sjedinici Vlade RH koja je i dalje u tijeku, premijer Andrej Plenković se osvrnuo na aktualnu situaciju vezano za koronavirus kao i moguću nabavku ruskog cjepiva Sputnik V.

- Što se tiče pandemije koronavirusa i dalje imamo relativno dobru epidemiološku situaciju i na četvrtom smo mjestu Europske unije. Bilježimo rast proteklih dana, prošlog tjedna rast od 26 posto, ovoga 20 posto, što znači da se rast usporava. S obzirom na to da u pojedinim županijama bilježimo žarišta, njihovi lokalni stožeri donose strože mjere kako bi se obustavila epidemija. Nastavit ćemo sa svojim aktivnostima. Očekuje se odobrenje EMA-e za cjepivo Johnson&Johnson - rekao je premijer, ponovivši da je vlada od Rusije zatražila dokumentaciju o cjepivu Sputnjik V.

- Prema razgovorima od farmaceutskih kompanija, od kojih smo na vrijeme naručili dovoljan broj doza, očekujemo da će se doze isporučiti. Bilo je razgovora i o suradnji s NATO-om. Mi smo više nego pripravni da ga nabavimo (Sputnika V) - naglasio je Plenković.