Bivši direktor propale MTČ Tvornice čarapa: Sve što mi se nosilo na potpis, potpisao sam jer nisam sumnjao da nešto ne valja

| 5.4.2021. u 11:25h | Objavljeno u Crna kronika

"Obolio sam od karcinoma bubrega i prostate, od čega se svega još nisam oporavio: uklonjen mi je jedan bubreg i prostata te dan danas imam posljedice, a moja jedina greška bila je što sam previše vjerovao i kad razmišljam o svemu tome smatram da meni nije mjesto ovdje na optuženičkoj klupi s obzirom da sam cijeli život radio časno i pošteno".

Ovo je u svojoj obrani rekao Ivan Krajačić, bivši predsjednik uprave propale MTČ-ove Tvornice čarapa, kojemu se na varaždinskom Županijskom sudu sudi skupa s Darinkom Kričkom, Ksenijom Preininger i Špirom Kričkom, koji je nakon izručenja u varaždinskom zatvoru. Nitko od njih ne osjeća se krivim za djela koja im se stavljaju na teret, izuzev Krajačića koji svoju obranu iznio odmah na početku suđenja.

U MTČ Tvornicu čarapa došao 15. rujna 2008., nakon rada u državnoj reviziji i osiguranju gdje su „VIP klijenti“ bile Darika Krička i Ksenija Preininger, koje su mu ponudile radno mjesto predsjednika uprave s plaćom od 25.000 kn.

- Ispočetka sam se malo dvoumio, no vidio sam da mi je to životna prilika. Razlog zbog kojeg sam se dvoumio bio je taj što se radilo o ogromnim tvrtkama te sam rekao da jedna osoba sama to ne može voditi. Na to su mi rekle da postoje stručno obučeni ljudi, da se radi strogo sve po zakonu i da su obje već dugo u tom poslu te da se ne moram ništa brinuti, rekao je Krajačić.

Naglasio je da su mu optuženice objasnile kako su u tvrtke uložile svu svoju imovinu, dale zadužnice, podigle kredite pa nije imao nikakvog razloga posumnjati da privatizacija nije obavljena kako treba.

- Da bih mogao funkcionirati, bilo je dogovoreno da mi Olga Fučko, direktorica računovodstva u MTČ Tvornica čarapa i Ljiljana Strahija, direktorica računovodstva u MTČ Dječja trikotaža, nose na potpis svu dokumentaciju. One su se u to razumjele bolje od mene s obzirom u tom dijelu nisam bio dovoljno stručan, a niti sam to fizički sve mogao obavljati s obzirom sam često bio na putu, rekao je Krajačić, napominjući da mu je Fučko predložila da dosta virmana potpiše bjanko, što je i učinio.„Sve što mi se nosilo na potpis, potpisao sam jer nisam sumnjao da nešto ne valja“

Više pročitajte u novom broju tjednika Varaždinske vijesti...