Kako je nastao Saperlot Gin, službeno prvi varaždinski džin

Saperlot Gin službeno je prvi varaždinski džin. Ideja je krenula iz hobija kućne izrade piva, tzv. homebrewinga, Ivice Staneković iz Varaždina koji se homebrewingom u slobodno vrijeme bavi već pet godina. Zajedno sa suprugom Marijanom Staneković koja kao prehrambeni tehnolog ima veliko iskustvo u organizaciji prehrambene proizvodnje, odlučili su pokrenuti proizvodnju džina.

- Kako je baza za izradu džina pivo, odnosno fermentirana sladovina, nekako je logički nastao i džin. Zapravo je to polovica postupka izrade džina. Upravo taj naš prvi eksperimentalni džin oduševio je okusom i kvalitetom i nas i naše prijatelje pa je hobi pretvoren u posao – kažu nam sugovornici.

I tako je cijeli proces organizacije i priprema proizvodnje džina započet na jesen 2020. a prvi gotov proizvod je ugledao svjetlo dana početkom ožujka ove godine.

- Uvjereni smo da će se svidjeti široj javnosti. Džin je trenutno jedno od najpopularnijih jakih alkoholnih pića. Plijeni interes najšire javnosti radi izuzetnih aroma i okusa. Radi širine dodanih sastojaka, najčešće su to začini i različite aromatske biljke, daje bezbrojne mogućnosti za kreiranje vlastitih kombinacija okusa i mirisa. Upravo to nas je ponukalo da stvorimo kombinaciju koju do sada nismo pronašli među komercijalnim džinovima trenutno dostupnima na našem tržištu - objašnjavaju sugovornici.

Što su nam još rekli sugovornici Staneković čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Video galerija

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.