Predstavnik Stručnog vijeća bolnice R. Stare o zaključcima SV-a: "Nisam upoznat"

D.P./Varaždinske vijesti | 20.1.2017. u 12:50h | Objavljeno u Aktualno

Predstavnik Stručnog vijeća varaždinske Opće bolnice primarijus Ranko Stare nije upoznat sa zaključcima koje je Stručno vijeće donijelo na jučerašnjoj sjednici, a koji se tiču njegovog rada u Upravnom vijeću.

Podsjetimo, kako je nakon sjednice SV-a jučer novinare izvijestila predsjednica SV-a Željka Grđan, SV je jučer usvojilo zaključak prema kojem se predstavnika SV-a Ranka Starea obvezuje da glasa sukladno stavu SV-a, odnosno da na sjednici Upravnog vijeća podrži ravnateljicu Sanju Zember.

Primarijusa Stare danas smo pitali hoće li se držati tog naputka, na što nam je rekao kako nije s njime upoznat.

- Ja nisam član Stručnog vijeća, nego samo predstavnik i o tome što ste mi rekli ništa ne znam. Na sjednici Stručnog vijeća jučer nisam bio, a o zaključima koje ste mi sad rekli nisam dobio nikakvu pisanu obavijest - kratko nam je rekao Stare.

Inače, primarijus Ranko Stare bio je jedan od tri člana Upravnog vijeća koji su podržali Odluku o pokretanju razrješenja ravnateljice Sanje Zember na sjednici UV-a 16. siječnja.

- Ako Stare neće glasati sukladno stavu većine u Stručnom vijeću opet ćemo se sastati i glasati i povjerenju te će se tada valjda naći i još taj jedan glas koji je potreban da ga se smijeni - rekla je jučer novinarima Željka Grđan, no postavlja se pitanje ne bi li Stručno vijeće trebalo imati jasniji Pravilnik o radu svog predstavnika u Stručnom vijeću kako bi se izbjegle takve neobične situacije.

 

 

Označeno u