Pred Zavodom za javno zdravstvo Varaždinske županije brojni izazovi, ali nalaze se rješenja Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Pred Zavodom za javno zdravstvo Varaždinske županije brojni izazovi, ali nalaze se rješenja

Ivica Kruhoberec | 26.12.2023. u 16:33h | Objavljeno u Aktualno

U Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije godina na izmaku bit će zapamćena kako po manjoj angažiranosti u vezi korona virusa, koji je konačno oslabio, a istodobno po pripremi za veliki projekt – novu zgradu u kojoj će se nalaziti sve njegove djelatnosti. No, i ova zdravstvena ustanova susreće se s izazovima kao i ostale, osobito s više obavljenih usluga i odlaskom liječnika, ali za to nalazi rješenja.

- Budući da se radi o investiciji od 18 milijuna eura, jasno je da se radio o velikom ulaganju. Zatvara se financijska konstrukcija i priprema se dokumentacija za postupke javne nabave, veli Marin Bosilj, ravnatelj ZJZ-a.

Takva investicija ne bi bila moguća da Zavod danas ne posluje stabilno.

- Nemamo nikakvih problema u vezi poslovanja, unatoč tome što imamo prekoračenje limite u medicinskoj mikrobologiji, što znači da smo obavili usluge u većem opsegu od onog koji je predvidio HZZO pa ih ne želi platiti. Međutim, nismo mi obavljali pretrage po svom nahođenju, već prema uputnicama liječnika i HZZO-a te smo ih dužni napraviti, iako ih ne želi platiti HZZO, koji utvrđuje ne samo opseg naših usluga, već i cijenu, ukazuje Bosilj...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...