Pomoć poljoprivrednicima: Općina Sračinec organizirala prikupljanje poljoprivredne ambalaže i otpada Foto: Općina Sračinec

Pomoć poljoprivrednicima: Općina Sračinec organizirala prikupljanje poljoprivredne ambalaže i otpada

Varaždinske vijesti | 1.11.2019. u 19:53h | Objavljeno u Aktualno

Obveza svakog poljoprivrednog gospodarstva je pravilno zbrinuti otpadnu ambalažu sa svog gospodarstva.

Tvrtka CIAK unazad nekoliko godina besplatno zbrinjava ambalažu sredstava za zaštitu bilja za sva gospodarstva u Hrvatskoj. Općina Sračinec prepoznala je ovu inicijativu te je tako organizirana akcija prikupljanja otpada u Sračincu za poljoprivredna gospodarstva ovog kraja.

sracinec_ambalaza_2.jpg

Kako bi još više olakšala i pomogla svojim poljoprivrednim proizvođačima te probudila svijest o zbrinjavanju otpada za one koji još uvijek to ne prakticiraju, Općina Sračinec već drugu godinu zaredom ima ugovorenu suradnju i s tvrtkom Univerzal. Tako je za poljoprivredne proizvođače s područja općine Sračinec omogućeno zbrinjavanje i ostale ambalaže, vreća od sjemenske robe, umjetnih gnojiva, folija od rolo bala te otpadnih ulja iz traktora i strojeva koje su također poljoprivrednici obavezni pravilno zbrinuti.

Ovom inicijativom, osim što se financijski pomaže poljoprivrednicima, povećava se svijest o pravilnom zbrinjavanju otpada, koji neki i dalje spaljuju na svojim dvorištu. Na ovaj se način smanjuju i divlje deponije. Zbog svega ovog, ove je godine pozvan Univerzal u istom terminu kada CIAK poljoprivrednicima s područja županije preuzima otpad, sve kako bi se olakšalo poljoprivrednicima da što veću količinu otpada predaju na zbrinjavanje.

sracinec_ambalaza_3.jpg

- Samim tim, oni zadovoljavaju i zakonsku obvezu jer obje tvrtke za predanu ambalažu izdaju potvrdu o pravilno zbrinutom otpadu. Bilo je i čuđenja među poljoprivrednicima iz drugih općina, kako je moguće da poljoprivrednici općine Sračinec predaju otpad na zbrinjavanje Univerzalu besplatno. Zbrinjavanje ambalaže od strane tvrtke Univerzal za poljoprivredne proizvođače s područja općine Sračinec u potpunosti financira Općina Sračinec, a sve je organizirala i koordinirala vijećnica Općinskog vijeća Općine Sračinec Miljenka Križnjak - ističu iz Općine Sračinec.

Akciju je posjetio i načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

sracinec_ambalaza_4.jpg

sracinec_ambalaza_1.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci