Podaci FINA-e: Varaždin na 4. mjestu po prosječnom broju zaposlenih po jednom poduzetniku

D.P./Varaždinske vijesti | 28.7.2017. u 14:38h | Objavljeno u Aktualno

Prema podacima FINA-e o poslovanju poduzetnika po županijama u 2016. godini, Varaždin se ističe podatkom da se nalazi na visokom 4. mjestu prosječnom broju zaposlenih po jednom poduzetniku.

Na prvom je mjestu, sa 13,1 zaposlenih, grad Koprivnica, sjedište Koprivničko-križevačka županija, a slijede županijska središta Požega (12,5), Krapina (12,1), Varaždin (10,6), Čakovec (10,2) i Slavonski Brod (10,2).

Sva ostala županijska središta u prosjeku imaju manje od 10 zaposlenih po jednom poduzetniku s time da Zagreb ima prosjek od 8,5 zaposlenih po poduzetniku, Velika Gorica 7,2 zaposlena po poduzetniku dok je najmanji prosjek u Zadru (5,7), Gospiću (5,6), Splitu (5,5) i Dubrovniku (5,5).

Inače, broj poduzetnika, broj zaposlenih, ukupan prihod te neto dobit promatrano po gradovima – sjedištima županija, očekivano je najveći u Gradu Zagrebu koji je ujedno i županija.

Iza poduzetnika Zagreba po brojnosti poduzetnika, zaposlenih i ukupnom prihodu na drugom je mjestu Split, a poduzetnici Rijeke rangirani su na trećem mjestu. Varaždinski poduzetnici ističu se po prihodima po kojima su na 5. mjestu na razini RH.

Označeno u