Plan restrukturiranja Aquatehnike predviđa da svi radnici ostanu bez posla?!

| 19.3.2018. u 13:23h | Objavljeno u Aktualno

Otkazi svim radnicima te dokapitalizacija od strane osnivača, a potom i iznajmljivanje opreme i strojeva osnivaču, po svemu sudeći, budućnost su tvrtke Aquatehnika. Rezime je to plana restrukturiranja na tridesetak stranica koji je direktor Mirko Andabaka dostavio varaždinskom Trgovačkom sudu, a koji je potom, 15. ožujka, rješenjem i službeno otvorio predstečajni postupak nad Varkomovom tvrtkom kćeri.

Tvrtka je, navodi direktor Andabaka na samom početku plana, zapala u poteškoće zbog višegodišnjeg negativnog poslovanja te je ostvarila uvjete za pokretanje predstečajne postupka. Cilj joj je podmiriti što veću razinu tražbina, ali i izbjeći mogućnost otvaranja stečajnog postupka u kojem bi se vjerovnici zasigurno namirili u znatno manjem iznosu.

- Tvrtka je postala nelikvidna te je dovedena u pitanje isplata dospjelih obveza. Tvrtka je dosad sve obveze uredno podmirivala, no s obzirom na trenutnu situaciju, kao i na činjenicu da u operativnom razdoblju ne može očekivati nikakve prihode od poslovanja, svoje obveze više ne može podmirivati. Stoga se predlaže plan financijskog restrukturiranja u vidu dokapitalizacije od Varkoma, osnivača i vlasnika. Usto, promijenit će se koncept poslovanja te će osnovna djelatnost tvrtke biti upravljanje imovinom - navodi, između ostalog, Andabaka u planu..

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti