Peticija protiv kamenoloma: "Revolt se širi cijelim sjeverom Hrvatske" Foto: Krešimir Đurić; Grad Ivanec

Peticija protiv kamenoloma: "Revolt se širi cijelim sjeverom Hrvatske"

Varaždinske vijesti | 1.9.2022. u 18:40h | Objavljeno u Aktualno

Potpisivanje peticije protiv kamenoloma Siljevec na Ivančici u tijeku je širom cijelog područja grada Ivanca.

Peticija se potpisivala i u srijedu na štandovima u Ivancu, svaki dan do kasnog poslijepodneva može se potpisati i kod ulaza u Gradsku vijećnicu, a do nedjelje se potpisi prikupljaju i na dva štanda u Varaždinu.

>> Marković i Lukavečki potpisali peticiju protiv otvaranja kamenoloma, štandove obišao i Batinić

K tome, peticija se potpisuje i u ivanečkim mjesnim odborima, u vatrogasnim i planinarskim domovima, u ugostiteljskim objektima, u prostorijama udruga, prilikom raznih sportskih i rekreacijskih manifestacija, potpisuju je vjernici nakon misa itd.

Uz aktiviste političkih opcija i stranaka koje djeluju u Gradskom vijeću Ivanec, velik obol prikupljanju potpisa daju i članovi Planinarskog kluba Ivanec, Udruge umirovljenika Ivanec, Udruge udomitelja Nada Ivanec, HPD-a Ivančica, Kluba mladih Ivanec, a u prikupljanju potpisa angažiraju se i mještani Ivanečke Željeznice, Margečana, Stažnjevca i dr.

- Punu podršku peticiji i NE kamenolomu na Ivančici daju i članovi Udruge građana okupljeni oko inicijative Varaždin bez smeća i Platforme Budimo grad, koji su najavili dežurstvo kod štandova ove subote u Varaždinu. Hvala! Revolt i nezadovoljstvo najavama otvaranja kamenoloma širi se cijelim sjeverom Hrvatske pa je sve širi krug udruga, inicijativa i aktivista s područja gradova i općina iz Varaždinske i susjednih županija koji se uključuju u potpisivanje peticije kao izraz prosvjednog raspoloženja građana protiv apsurdnih ideja otvaranja kamenoloma u ekološki zaštićenom području - naveli su iz Grada Ivanca.

- Najave i aktivnosti oko otvaranja kamenoloma na Ivančici, a koje su prenijele i nacionalne televizijske kuće, negativno su odjeknule cijelom Hrvatskom i privukle pažnju (i) politike, pa su tako u proteklom vremenu u Željeznici boravili i peticiju potpisali i predstavnici pojedinih parlamentarnih stranaka, a za idući tjedan na tu je temu najavljen i okrugli stol u Maloj saborskoj vijećnici - napominju iz Grada Ivanca.

peticija_kamenolom_01092022_1.jpeg

peticija_kamenolom_01092022_2.jpeg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci