Oporba se dogovorila: Ovih 10 stranaka na izbore ide zajedno Foto: N1

Oporba se dogovorila: Ovih 10 stranaka na izbore ide zajedno

VV / N1 | 5.3.2024. u 18:58h | Objavljeno u Aktualno

U središnjici SDP-a u utorak popodne održani su sastanci čelništva stranke s lijevo-liberalnim strankama, osim Socijaldemokrata, o načinu izlaska na predstojeće parlamentarne izbore, javlja N1.

- Ovo je 10 političkih stranaka koje razumiju u kakvom se trenutku Hrvatska nalazi i u kojem nas smjeru gura HDZ. Dogovorili smo da ćemo na ovim izborima nastupiti zajedno! Ovo je koalicija za bolju Hrvatsku - rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Osim SDP-a na sastanku su bili Fokus (Davor Nađi), IDS (Dalibor Paus), PGS (Darijo Vasilić), Reformisti (Radimir Čačić), Centar (Ivica Puljak), Radnička fronta (Denis Geto), Stranka s imenom i prezimenom (Dalija Orešković), Glas (Anka Mrak Taritaš) te HSS (Krešo Beljak).

Dalija Orešković optužila je HDZ da je oduzeo građanima pravosuđe.

- Moja želja je da kroz koaliciju raspravimo koji su temelji države i kako ih ispraviti - kazala je.

Zalaže se za "jasna pravila koja jednako vrijede za sve".

- Ako tome mogu doprinijeti, ja ću dati sve od sebe - dodala je Orešković.

- Naš zajednički cilj je da smijenimo HDZ i uvedemo red. Naše nesuglasice smo ostavili po strani - kazao je Ivica Puljak.

- Čeka nas puno dogovora i pregovora, ali idemo zajedno mijenjati Hrvatsku - dodao je Grbin.

Osvrnuo se i na točkastu koaliciju s Možemo!.

- Mi ćemo razgovarati i o tome i o nastupu u pojedinim izbornim jedinicama. Dok razgovori ne završe, nećemo to komentirati - rekao je Grbin.

Tko bi bio kandidat za premijera?

- Ja sam kandidat za predsjednika Vlade kojeg je SDP istaknuo, a ovo su kolege s kojima idemo u pobjedu i bit će to ona opcija koja bude najjača na izborima, a to nije sporno - rekao je Grbin.