Objavljeni i materijali o zaduživanju Grada i prodaji dionica Termoplina

Napisao/la: MGA/VV -

Na internetskoj stranici Grada Varaždina, uz objavu o 29. sjednici Gradskog vijeća, objavljen je konačno i tekst prijedloga Odluke o zaduženju Grada Varaždina izdavanjem municipalnih obveznica (pod rednim brojem 5.), kao i prijedlog Odluke o davanju prethodne suglasnosti za prodaju dionica Termoplina u vlasništvu Grada Varaždina (točka pod rednim brojem 6.)

Ukoliko se u petak, 17. srpnja, na sjednici Gradskog vijeća, usvoji Odluka o izdavanju municipalnih obveznica, Grad će se zadužiti u vrijednosti od 67 miliijuna kuna.

Prema onome što stoji u tekstu prijedloga Odluka, ta će se sredstva iskoristiti za financiranje sljedećih investicija:

- Postava podzemnih kontejnera u sklopu Aktivnosti komunalnog redarstva,
- Opremanje gospodarske zone Brezje,
- Otkup zemljišta- Ekos holding,
- Otkup zemljišta- T&H invest,
- Izgradnja sportsko-rekreacijskog centra Beli kipi.

Također je objavljen i prijedlog Odluke o davanju prethodne suglasnosti o prodaji dionica Termoplina, u sklopu koje je i "ad hoc" procjena vrijednosti Termoplina, koju je izradio ovlašteni sudski vještak Željko Bunić bez naknade.

Prema mišljenju sudskog vještaka vrijednost Termoplina na dan 31. prosinca 2019. godine iznosi 280-298 milijuna HRK.

- Sudski vještak ne može ulaziti u definiranje cijene pojedinog vlasničkog paketa, no u svakom slučaju vlasnički udio Grada Varaždina od 50,99 % može tržišno vrijediti i više od knjigovodstvene procjene 142 – 151 milijuna HRK za
50,99% vlasništva - stoji u mišljenju sudskog vještaka.

Ukoliko se Odluka usvoji u petak, pokrenut će se postupak objave javnog poziva za iskaz interesa za kupnju 25.504 dionica, odnosno 50,99% udjela Grada Varaždina u vlasništvu trgovačkog društva Termoplin.

Nakon prikupljanja neobvezujućih ponuda za kupnju dionica Termoplina, Gradsko vijeće će donijeti odluku o početnoj cijeni dionica i pokretanju postupka prodaje putem javnog nadmetanje sukladno Zakonu o upravljanju državnom imovinom.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.