OB Varaždin zapošljava medicinske sestre, pozvali i studente završnih godina sestrinstva Foto: VV arhiva / ilustracija

OB Varaždin zapošljava medicinske sestre, pozvali i studente završnih godina sestrinstva

Varaždinske vijesti | 30.10.2020. u 17:08h | Objavljeno u Aktualno

Nastavlja se trend sve većeg broja hospitaliziranih pacijenata i sve manjeg broja dostupnih djelatnika za rad u Općoj bolnici Varaždin.

- Trenutno su u bolnici 74 pacijenta hospitalizirana zbog Covid-19 bolesti, s teškom kliničkom slikom, od kojih je šestero u Jedinici intenzivnog liječenja, a ostali su na kisiku, s time da smo pet pacijenata premjestili na našu drugu lokaciju za liječenje COVID-19 pacijenata, u Klenovnik - istaknuo je danas ravnatelj Opće bolnice Varaždin dr. Nenad Kudelić.

Kako je već jučer napomenuo, zbog nedostatka medicinskog kadra, OBV se obratila Ministarstvu zdravstva sa zahtjevom za mobilizacijom specijalizanata varaždinske bolnice koji su na specijalističkom usavršavanju u klinikama u Zagrebu i medicinskih sestara.

- Naime, na današnji dan u našoj je bolnici 122 djelatnika izbačeno iz stroja, 62 pozitivna na koronavirus i 60 u samoizolaciji, a oko polovice tog broja su medicinske sestre - kazao je Kudelić.

- Sukladno preporukama Ministarstva zdravstva o mogućnostima provođenja postupka zapošljavanja bez natječaja na period od 60 dana i to zapošljavanje medicinskih sestara i njegovatelja, Opća bolnica Varaždin poziva sve nezaposlene srednje medicinske sestre i prvostupnice da se jave na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (mob:0992330417) ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - pojasnio je ravnatelj.

Dodao je da je bolnica danas putem Upravnog vijeća osigurala preduvjete za zapošljavanje njegovatelja te da će uskoro objaviti poziv za rad u bolnici na mjestima njegovatelja.

Usto, OBV se za pomoć obratila i Sveučilištu Sjever u Varaždinu.

- Kako bismo prebrodili manjak kadra, a za očekivati je da će ovakva situacija potrajati jer je infekcija virusom sve raširenija i sve prisutnija, obratili smo se i Sveučilištu Sjever koje educira medicinske sestre i fizioterapeute. Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je visokim učilištima na prijedlog Ministarstva zdravstva dopis o mogućnostima uključivanja učenika/učenica zadnje školske godine srednjih strukovnih škola za izobrazbu medicinskih sestara opće njege i studenata zadnje godine sveučilišnog stručnog preddiplomskog studija sestrinstva za pomoć u sustavu zdravstvene zaštite tijekom pandemije COVID-19. Ovim putem pozivam sve studente da se pridruže radu svojim budućim kolegama u bolnici - poručio je Kudelić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci